Derin Doku Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Derin doku masajı en çok tercih edilen ve merak edilen masaj tekniklerinden bir tanesidir. Normal masajların dışına çıkan bu teknik, tüm vücudun kas ve kemik yapısına işleyerek kişilerde rahatlama meydana getirir. Özellikle dokuları sertleşen kişilere uygulanan bu masaj, tüm vücudu rahatlatmasının yanı sıra ağrılı bölgelere şifa kaynağı olabiliyor.

Dokuları gevşeten ve esneten masaj tekniği olarak her zaman derin doku masaj tekniği ön plana çıkıyor. Cilt tabakasının daha fazla derinine inerek kas ve kulunç sertleşmesinin yoğun olduğu bölgelerde sert basınç uygulanarak masaj gerçekleşir. Peki, derin doku masajı nedir? Nasıl uygulanır? Detaylıca incelemesini gerçekleştirelim.

Derin Doku Masajı Nedir?

Bir nevi masaj terapisi olarak gerçekleştirilen derin doku masaj uygulaması, daha derin fasya ve kas katmanlarına ulaşılması adına güçlü basın yapılmasını ve yavaş hareketi bünyesinde barındırır. Kronik ağrılar, üst sırt ağrıları, bacak kası gerginliği, bel ağrısı ve omuz ağrısı gibi pek çok bölgeler için uygulama gerçekleştirilir.

Derin Doku Masajı Nasıl Yapılır?

Masaj tekniği yavaş hareket ve sert basınçla gerçekleşir. Düşük tempoya bağlı olarak basınç güçlü olduğundan tüm dokulara ulaşılması imkânı kazanılır. Derin doku masajı uygulatan bir kişi vücudunda oluşan stres, kasılma, sertlik ve ağrı gibi problemlerden kurtulur.

Sert bir masaj arayan kişiler bu masajın gücünden faydalanarak vücutlarını daha zinde tutabilirler. Özellikle eklem ağrıları için daha çok tercih edilen bu masaj tekniği ayrıca kronik ağrılara karşı da oldukça güçlü bir yapıya sahiptir. Klasik masajın dışına çıkmak isteyenler bu masajın etkisiyle birlikte vücutlarında gerçekleşen hafifliğin bitmesini asla istemeyecekler.

İki farklı tekniği olan bu masajda sıyırma ve sürtünme tekniği yer alıyor. Sıyırma tekniğinde önkol, dirsek, başparmak ve parmak eklemleri kullanılarak kas liflerinin uzunluğu süresinde teknik uygulanır. Sürtünme tekniğinde ise doku liflerini hizalamak ve gerginlikleri azaltmak adına kaslara basınç uygulanır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...