Drone Nasıl Kullanılır? Amatörler İçin En İyi Drone Modelleri

Teknolojinin günden güne gelişmesi ile Drone markaları da piyasaya farklı modelleri sunuyor.  Günümüzün popüler teknoloji ürünü arasında yer alan droneler, askeri amaçlar için üretildi ve belli bir süre askeri alanlarda kullanıldı. Fakat yapılış amacının dışına çıkması ile hemen hemen her insan artık drone alabiliyor ya da kullanabiliyor.

Drone’lar geniş bir çeşitlilik ile farklı alanlarda kullanılmakta ve sivil yaşamda oyuncak işlevini iyice görmüştür. Tüm bunlara rağmen profesyonel kullanım da günden güne artmıştır. Milenyum çocuklarının oyuncağı olarak tanımlanan drone’lar Dünya üzerinde çeşitli etkinlikler ile kullanıcıları buluşturuyor ve organizeler ediliyor.  Hatta Drone’lar ile gökyüzünde ışık oyunları bile düzenlenebiliyor. Fotoğraf ve video çekim konusuna yeni bir tarz katan drone’lar acil durumlarda da müdahale amacıyla kullanılabilmektedir. Bu çok amaçlı kullanımı sayesinde her zaman istediğiniz bir bölgeye drone ile teslimat yapabiliyorsunuz. Örneğin yüzerken boğulma tehlikesi yaşayan bir insana drone ile simit gönderebiliyorsunuz.

Drone’lar piyasada farklı özelliklere sahip olduğundan ötürü çeşitliliği fazla olan ürünler arasında yer almaktadır. Bu sebepten ötürü drone alırken en iyi drone modellerine bakmalısınız. Sizlere drone alırken nelere dikkat etmelisiniz ve en iyi drone modellerini açıklayacağız.

Freefly Alta 6 Profesyonel Drone

Bu Drone’ın ağırlığı yaklaşık olarak 6.9 kg kadardır. Aynasız olması ve DSLR kameralar ile uyumlu olan Freefly Alta 6 modeli geniş bant aralığı ile canlı pozisyonlarını anında kontrol etme özelliğine sahiptir. Bu profesyonel drone, geliştirilmiş titreşim engelleme algoritması ile rüzgarlı havalarda etkilenmeden çekim yapabilmektedir.

Altar X6 M RTK Haritalama Drone

Otomatik iniş takımı ve katlanabilir kolları ile kurulumu ve taşınması kolay olan drone modelleri arasında yer almakta. Aktif soğutmalı motorları ile havada uzun süre uçuş yapabilmektedir. 2 KM’ye kadar HD video çekimi yapmaktadır.  Profesyoneller tarafından tercih edilen bu drone modeli hava fotoğrafçılığı ve haritalama gibi kullanım alanlarında tercih ediliyor. Bu drone modeli akıllı telefon ve laptop – tablet gibi cihazlarla kolay şekilde kontrol edebilirsiniz.

DJI Spark Drone

3D algılama sistemi özelliği ile 5 metre alanda ki tüm objeleri otomatik olarak algılıyor. Karşısına herhangi bir manevraları otomatik olarak hisseder ve manevraları otomatik olarak yönünü değiştirir. Tekli çekim yapabildiği için arka arkaya 3 poz birden yakalayabilmektedir. Spor modu hızı sayesinde 50 km’ye kadar hızını çıkartabilmektedir. El hareketlerine göre pozisyon değişikliği yapar, pozlamaları otomatik ayarlayan drone modelidir.

Phantom 4 Pro V2.0

Film yapımcıları tarafından tercih edilen en gözde drone modeli olarak belirlenmiştir. Oldukça geniş açılı lense sahip olan bu drone modeli, ayrıntılı fotoğraf ve video çekmeyi sağlamaktadır. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen bu drone modeli, 5 engeli otomatik olarak algılar. Pil ömrünü ekranda gösterir ve uçuş sürelerini, mesafeleri kısaca herşeyi otomatik olarak hesaplamaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...