En Uygun Tatil Bütçesini Hazırlamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer tatile gitmeye karar verdiyseniz hemen her anlamda planınızı yapmanız gerekiyor. Yoksa tatilde zor durumda kalabilirsiniz. Bavul hazırlığı, kalacağınız yer, gezeceğiniz yerler ve gideceğiniz yerin ekonomik durumunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. En Uygun Tatil Bütçesini Hazırlamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

1- Seyahat Toplam Bütçesi

Seyahat bütçeniz de gideceğiniz yerde yapacağınız faaliyetler içerecektir. Mesela dağlık bir bölgeye tatil yapmaya gidiyorsanız trekking yapmak için bütçe ayırmanız gerekiyor. Gideceğiniz yeri çok iyi bilerek maliyetinizi ona göre hesaplamalısınız.

2- Ulaşım Bütçeniz

Tatil planı yapmadan önce tatile neyle gideceğinizi planlamanız gerekiyor. Otobüsle mi gideceksiniz. şahsi arabanızla mı yoksa uçakla mı? Hangisiyle gideceğinize karar vermeli ve ona göre bütçe ayırmanız gerekiyor.

3- Konaklama Bütçesi

Konaklama için ucuz oteller seçeneklerinizden biri olmalıdır. Aslında tek çare otel değildir oteller kadar moteller, kamping alanları ve ücretsiz bir alanda çadır atmak ve ev kiralamak gibi seçenekler de düşünülmelidir.

4- Yeme İçme Bütçesi

Her ne kadar dikkate alınmasa da çoğu zaman en çok bütçe ayırdığınız kısım yeme içme bütçesi olmaktadır. Elbette tatil deyince yemekler karşımıza şişirilmiş fiyatlarla bize sunulacaktır. Bunları tatmak için yiyelim, karnımız doymasın derseniz tatiliniz yarıda kalabilir.

5- Eğlence Bütçesi

Tatilin asıl amacı eğlenmek ve huzur bulmak olmalıdır. Tatilinizi eğlenceli bir hale getirmek istiyorsanız gece hayatı, gündüz kaçamakları, spor aktiviteleri yapmanız gerekiyor. Müzikli konserler bütçenizi artırsa da tatilinizin harika geçmesini sağlayacaktır.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...