iPhone’da Siri ile nasıl yazılı mesaj gönderilir?

iPhone telefonlarında yardımcı asistan Siri, her ihtiyaca karşılık cevap vermesi adına her geçen gün büyük gelişimler kazandırılmaktadır. Günümüzde de kısa mesaj göndermek adına ya da AirPods yardımıyla beraber mesajları bildirtebiliyorsunuz. Bunlarla beraber çok şey yapabilir olduğunuz konularda toplantıya geç kalınan bir anda Siri, telefon sahibi kişisine doğrudan asistan olarak bu konuyu hatırlatmaya kadar ileri gidebiliyor.

iPhone asistanı Siri ile yapabileceğiniz çok şey son dönemlerde arttıkça çok daha çekici olmaya başlayan bir hal aldı. Örneğin Siri sizlerin yerine doğrudan aramalar yapabilir ya da kısa mesaj göndermek gibi seçeneklerle beraber kullanım sağlayabilirsiniz. Parmaklarınızı oynatmadan çok kısa sürede bunları yapabilmek dışında da “Siri ile mesaj yazma” gibi konuları ele almamız ister misiniz? Basit ve harika bir şekilde siz de Siri’ye mesaj yazdırabilirsiniz.

 

Siri Mesaj Yazdırma Yöntemi Nedir?

Kısa bir mesaj göndermek istediğinizde, hiç telefonu elinize almadan basit bir şekilde iPhone Siri ile beraber mesaj yazdırabilirsiniz. Siz koşu anındayken, trafikteyken ya da bir şeye odaklandığınızda mesajınızı yazan şey Siri olsun. Bunun için neler yapabileceğinize beraber göz atalım dilerseniz.

Öncelikle Siri’yi çağırın. Bunun için ana tuşa uzun süre basarak çağırabilirsiniz. Başka bir yöntem olarak da “Merhaba Siri” diyip selamlayabilirsiniz.

Rehberde kime mesaj gönderecekseniz Kişiler’de kayıtlı olan ismi söyleyin ve tam ismi söyledikten sonra arkasına “mesaj gönder” diyerek komut verin. Kısa mesaj içeriğinizi söyleyip bu şekilde mesajınızı gönderebileceksiniz.

Siri, bu komutları algılayacak ve açıklayıcı şekilde konuştuğunuzda basit bir şekilde siz de çok şeyi yaparmış olabileceksiniz. Kısa mesajlarda nokta işaretleri kullanması gerektiğinde ise Siri’ye yine sesli komutlar vererek, soru işareti, nokta, virgül gibi cümle aralarında noktalama işaretlerini de yazdırabilirsiniz.

Son aşamda ise Siri sizlere mesaj göndermeye dair emin misiniz? Tarzında bir soru sorar. Buna göre siz de “evet, gönder” diyerek karşılık verdiğinizde mesajı gönderir. Böylelikle siz de basit yollarla beraber Siri asistanını kullanarak mesaj gönderebilir ve Siri ile mesaj yazıp, sadece konuşarak mesajınızı yollatabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...