Koronavirüs Salgınında Devletlerin Aldığı Değişik Önlemler

Aralık ayında görülmeye başlanan ve kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs can almaya devam ediyor. Devletler de hastalığa karşı önlemler almaya devam ediyor. Alınan önlemler sonrası vaka sayıları azaltma yoluna gidilmektedir. Bazı ülkeler aldığı önlemlerle vaka sayılarını azaltırken bazıları hiç önlem almamaya devam etmektedir. İşte, Koronavirüs Salgınında Devletlerin Aldığı Değişik Önlemler 

Koronavirüs Salgınında Devletlerin Aldığı Değişik Önlemler

Panama

Orta Amerika ülkesi olan Panama da vaka sayılarının bini geçmesi üzerine hükümet kadınlar ve erkeklerin farklı saatlerde yalnızca 2 saat dışarı çıkacağını açıkladı. Pazar günleri ise kimse dışarı çıkamayacak.

Kolombiya

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Kolombiya da bazı önlemler aldı. Ülkenin bazı kasabalarında insanlar kimlik numaralarının son sayısına göre dışarı çıkmakta. Böylece dışarı çıkmanın önüne geçilmiş ve kalabalığın önlenmesi sağlanmıştır.

Sırbistan

Sırbistan hükümeti koronavirüsle mücadele için değişik bir önlem aldı. Köpeği olan vatandaşlara bir kısıtlama geldi. Kısıtlamaya göre kişiler köpeklerini saat 20.00 ile 21.00 saatleri arasında yürüyüşe çıkarabilecekler. Yapılan protesto sonucu yasak kaldırıldı.

Belarus

Belarus genel manada önlem almamasıyla biliniyor. Devlet başkanı hatta konuyla alakalı: “Virüsün etrafta uçuştuğunu görmediğim için sosyal mesafe önlemine gerek yok” açıklamasından sonra tepki görmüştü.

İsveç

Belarusun ardından önlem almayan bir diğer ülkede İsveç. İleri düzeyde toplum yapısına sahip olan İsveç de 5000 vaka görülmesine rağmen tek önlemi 50 kişinin bir araya gelmemesi olarak belirledi.

Malezya

Malezya da cinsiyetçi tepkiler dikkat çekti. Virüsten korunma amacıyla asılan posterlerde kadınların evde güzel giyinmeleri, makyaj yapmaları ve çok konuşmamaları gerektiği tavsiye edildi.

Türkmenistan

Türkmenistan hükumeti koronavirüs kelimesinin kullanılmasını ve maske takılmasını yasakladı. Konuşanları da göz altına aldı.

Avusturya

On binden fazla hasta sayısı olan Avusturya, Dünya Sağlık Örgütü’nün “Maskeyi hastalar takmalı” tavsiyesini dinlemeyerek, yalnızca süpermarketlerde maske takma zorunluluğu getirdi.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...