Mavi Boncuk Ne Zaman Nerede Çekildi?

Ertem Eğilmez tarafından yönetmenliği ve yapımcılığı üstlenilen Mavi Boncuk filminin başrollerinde Emel Sayın ve Tarık Akan yer almakta. Türk sinemasının unutulmaz filmleri arasında bulunan Mavi Boncuk filmi usta oyunculardan oluşan kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Mavi Boncuk Filmi Oyuncu Kadrosu

Emel Sayın

Tarık Akan (Yakışıklı Necmi)

Zeki Alasya (Şeker Kamil)

Metin Akpınar (Süleyman)

Halit Akçatepe (Mıstık)

Münir Özkul (Baba Yaşar)

Adile Naşit (Adile)

Perran Kutman (Hizmetçi)

Kemal Sunal (Kaymakam Cafer)

Mavi Boncuk Ne Zaman ve Nerede Çekildi?

1 Ocak 1975 yılında vizyona giren Mavi Boncuk filminde Ertem Eğilmez yönetmenlik rolünü üstlendiği gibi aynı zamanda da Zeki Alasya ve Sadık Şendil senaryo yazmıştır. Yeşilköy Gazi Evrenos caddesinde bulunan Stavro’nun eski köşkü olarak bilinen mekanda çekilmiştir.

Yeşilçam filmleri arasında önemli bir yere sahip olan Mavi Boncuk filmi 21. yüzyılda bile sıklıkla izlenen filmler arasında yer almayı başarmıştır. Filmin oyuncu kadrosundan ve çekildiği yerden sizlere bahsettik. Şimdide sıra filmin konusuna geldi. Filmin konusundan aşağıda sizler için bahsettik.

Mavi Boncuk Konusu

Baba Yaşar, Kamil Usta, Süleyman, Necmi, Cafer ve Mıstık, Emel Sayın’ın çalıştığı gazinoya eğlenmeye giderler. Ceplerinde olan paranın gazete ilanındaki fiks menüyü karşılayacağını düşünürler. Fakat hesap, ilandaki paraya uymayınca, önce yüksek gelen hesaba itiraz ederler ve daha sonra da kötü muamele görürler. Gazinonun sahibinden intikam almak için gazinonun astsolisti Emel Sayın’ı kaçırmaya karar verirler.

Planlarını başarıyla uygulayan altı arkadaş Emel Sayın’ı Baba Yaşar’ın evinin çatı katında gizlerler. Zamanla Emel Sayın ve kaçıranlar arasında yakınlaşma doğar. Gazino patronu istedikleri fidyeyi ödemesine rağmen Emel Sayın bir türlü evden ayrılmak istemez. Ekip bu defa da Emel Sayın’ı yine zorla halıya sararak teslim etmek zorunda kalır. Emel Sayın bu olayın kinini güderken film sonunda altınının boğaza bakan tepede açtığı restorana gelmesiyle film sora erer.

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...