Okullar Açılıyor Mu? Son Açıklama Geldi!

Sosyal medya hesabı üzerinden konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk: “Okulları beraber açacağız” çağrımıza katılan herkese teşekkür ederim dedi. Bildiğiniz üzere Ziya Selçuk daha önce okulların 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle, 21 Eylül tarihinde de seyreltilmiş şekilde yüz yüze başlayacağını duyurmuştu. Peki, Okullar Açılıyor Mu?

Okullar Açılıyor Mu?

Ziya Selçuk sözlerine:

“Uzaktan eğitim araçları EBA televizyon kanalları, öğretmenleriyle yaptıkları canlı dersler, EBA internetin içeriğindeki birtakım konulardan oluşuyor. Ayrıca hazırlanan destek materyalları ile öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Okullarımızı açtığımızda öğrencilerimize, öğretmenlerimize, personele, servis sürücülerine varana kadar herkesin sağlık durumları, test kodlarıyla takip altında olacak. Gerekli önlemler alınacak.

Servislerde, okul bahçesi girişinde maske ve benzeri standartlar hususunda kılavuz çerçevesinde belirlenmişti. Öğrenci ve öğretmenlerimiz ve velilerimiz için rehber ve kılavuzlar hazırladık. Bunların ne şekilde uygulanacağının ayrıntısını da devam ettireceğiz.

Öğrencilerimizin teneffüste neler yapacağı konusunda kılavuzumuzda açıklanacak. Maske temin edilecek. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda birtakım kılavuzları daha önce de hazırlamıştık. Bu standartlar nasıl denetlenecek? 2000 denetmenimiz şu anda sahada ve okullardadırlar.

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilelerimiz için hazırlanan bu kılavuzun takibi devam edecek. Okulun ilk haftasında özel bir uyum çalışmalarımız olacak. Okulların hijyenini sağlamak için temizlik ve personel alımları devam ediyor. Bu personelin sayısında artışa gitmiş bulunuyoruz.

Okullarımızla ilgili ihtiyaç kalemleri tek tek çıkarılmıştır, bunların takibi de devam ediyor. Okullarımıza mali destek vermek ve diğer teknik destekleri sağlamak için gereken planlamaları yaptık.

Kısa zaman içerisinde öncelikli okullarımızdan başlamak üzere bu destekler okullara ulaştıracak. Bakanlık bürokratlarımız çeşitli illerde gruplar halinde risk analizine katılacaklar. Yani sahadayız. Bu çalışmalarla Bilim Kurulu’nu da bilgilendirmeyi ve yol haritasını ortaya koymayı planlıyoruz.

Tüm süreç boyunca sahada ve okullarda olacağız. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin eğitim yılını şimdiden kutluyor, yüzyüze eğitime bir an önce başlamak temennisini tekrarlıyorum.” şeklinde devam etti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı! Okullar Açılıyor Mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleşen koronavirüs bilim kurulu toplantısının ardından okulların açılış süreciyle ilgili şu açıklamaları yaptı.

Okullarda yüz yüze eğitime geçilecek tarih önem arz ediyor. Sonbahara girmiş olacağız. Grip vakaları artmış olacak. Çok dikkatli olmanızı rica ediyorum. Eğer salgın tedbirlerine uyarsanız işimiz kolaylaşacak. Koronavirüsle gribin bulaşma yolları aynıdır. Haberlerden duyduğunuzu zannediyorum. Bilim dünyası koronavirüsün zaman içerisinde zayıflayarak grip gibi olacağını yazmaya başlamıştır. Bunlar temkinle karşılanması gereken iyi haberlerdir. Yayılım arttıkça direnci düşük olan insanlara virüs kolay bulaşacak. Kayıplar artarak. Dolayısıyla bu haberleri hastalığı yeneceğimiz işaretleri olarak kabul etmeli fakat kurallardan asla taviz vermemeliyiz. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Koronavirüs Salgınında Devletlerin Aldığı Değişik Önlemler

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...