Pixabay Fotoğraf Sitesi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Fotoğraf sitesi denildiğinde akla ilk gelen marka Pixabay olmaktadır. Ücretsiz bir şekilde sunduğu görseller sayesinde pek çok içerik üreticisinin yüzü gülmektedir. Site üzerinden pek çok görsel telifsiz bir şekilde indirilebilmektedir. Farklı formatlardaki resimlerin üyelik gerektirmeden indirilmesi imkan dahilindedir. Site üzerinden 2.1 milyon resim ücretsiz olarak indirilmektedir. Site üzerinden ücretsiz video indirimi de mümkün olmaktadır. Pixabay video için özel bir arama bölümü bulunmaktadır. Genellikle vektör resimleri ücretsiz bir şekilde elde etmek kolay değildir. Site üzerinden vektör görüntüler için özel bir menü bulunmaktadır. Bu alandan da çok sayıda vektör görsel indirilebilmektedir.

Pixabay Fotoğraf Sitesi Hangi Özellikler Sunmaktadır?

Pixabay fotoğraf sitesi üzerinde Keşfet adı altında bir menü yer almaktadır. Bu bölümde popüler resim ve videolara ilişkin en çok ilgi görenler sunulmaktadır. Ayrıca site editörü tarafından seçilen resimlerin sergilendiği bir alan da bulunmaktadır. Bu alandan da çok kaliteli resimler elde edilebilmektedir. Sitede illüstrasyon görüntüleri indirmek imkan dahilindedir. Site üzerinden resim indirebilmek için herhangi bir üyelik gerekmemektedir. Siteye herhangi bir ücret ödemeden üye olunabilmektedir. Üyelik sonrasında resim indirme aşamasında doğrulama işlemleri sorulmamaktadır. Sitede yer alan resimlerin farklı boyutlarda sunuldukları görülmektedir. Kişiye uygun olan resim boyutunun seçilmesi ile görselin kısa sürede indirilebildiği görülmektedir. En iyi fotoğraf siteleri arasında Ücretli fotoğraf siteleri arasında yer alan Shutter stock sitesinden sonra Pixabay sitesi yer almaktadır.

Sitede Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraf İndirme İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Yüksek çözünürlüklü fotoğraf İndirme için beğenilen bir görsele tıklanmalıdır. Görsele tıklama işlemi yapıldıktan sonra görselin büyük hali ekranda yer almaktadır. Buradan ister sağ tıklayarak resmi kaydetmek istenirse de ücretsiz indirme butonu kullanılarak yükleme işlemi tamamlanmalıdır. Ücretsiz indirme sekmesi tıklandığında resmin hangi boyutta indirilmek istendiği sorulmaktadır. Bu aşamadan sonra da doğrulama işlemi ekrana gelmektedir. Doğrulama işleminden sonra resim yüksek çözünürlüğü ile indirilmektedir.

Sitede Başka Hangi Alanlar Bulunmaktadır?

Pixabay fotoğraf sitesi içerisinde Keşfet bölümünden erişilebilen Blog ve Forum sayfası da bulunmaktadır. Bu alanları kullanarak diğer kullanıcılarla etkileşim halinde olmak mümkündür. Site üzerinden herhangi bir izin almadan kullanılabilen görseller için kaynağa atıf yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Sitenin arama bölümünde uygunsuz içerikleri kısıtlamak için bir bölüm bulunmaktadır. Bu sayede uygunsuz sayılabilecek olan görseller, arama sonucunda ekranda belirmeyecektir. İnternet sayfasında çok sayıda Stok fotoğraf sanatçısı kayıtlıdır. Beğenilen fotoğraflar için fotoğrafçılara bağış yapılabilmektedir. Fotoğrafçılar yalnızca kullanıcılar tarafından gönderilen bağışlar sayesinde gelir elde edebilmektedir. Bağışlar için sadece Paypal hesabı geçerlidir. Bağış yapmak için bağışçının Paypal hesabına sahip olması gerekmektedir.

Sitede fotoğraf çekimleri sırasında kullanılan kameralara ilişkin bir yer bulunmaktadır. Hangi resmin hangi kamera ile çekildiğini görerek, görsellerin kalitesini karşılaştırmak mümkündür. Örneğin yeni bir kamera satın almak isteyenler için görsel kalitesini anlamak adına, sitenin bu sayfası oldukça işlevseldir. Kaliteli ve ücretsiz bir fotoğraf sitesi arayanlar için Pixabay vazgeçilmezler arasında yer almaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...