Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

6 Tane Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

Stok fotoğraflar hemen her alan için ihtiyaç duyulan fotoğraf tipidir. Ücretsiz stok fotoğraf siteleri sayesinde, tamamen bedavaya gereken fotoğrafları edinebilirsiniz. Stok fotoğraf tanımını açacak olursak; stok fotoğraflar, telif hakkı olmadan kullanabileceğiniz fotoğraflardır. Fotoğraf sanatçısı, fotoğrafları çektikten sonra, belirli sitelere, fotoğraflarını yükler.

Ücretsiz stok fotoğraf siteleri ile web siteniz için, oluşturacağınız proje veya hazırlayacağınız sunum için, telif konusunda sıkıntı yaşamayacağınız görseller kullanabilirsiniz. Bu siteler arasında, dünya çapında hizmet veren ve hemen her konuda görsel bulabileceğiniz siteleri sizler için seçtik.

En İyi Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri 2021

2021 yılında internette bulabileceğiniz en iyi stok fotoğrafları, hangi adreslerden bulmanız gerektiğini merak ediyorsanız, okumaya devam edin. En iyi ücretsiz stok fotoğraf siteleri:

1)     Pexels

Pexels, Amerika’da bulunan ve yüksek kaliteli stok fotoğrafları ücretsiz biçimde kullanmanıza olanak sağlayan bir sitedir. 2014 yılında kurulan bu şirketin sahibi ise Canva’dır. 1.000’lerce fotoğrafı tamamen ücretsiz biçimde indirebileceğiniz bu site, işinizde sizlere oldukça kolaylık tanıyacaktır.

Site içerisinde indirme seçenekleri bulunmakta ve dosyaları seçenekler arasında ki boyutlardan birini seçerek indirebilmektesiniz. Eğer, web sitesiniz için görselleri kullanacaksanız, indirdikten sonra boyutunu küçültmeniz gerekebilir.

2)     Pixabay

24 Kasım 2010 tarihinde kurulan Pixabay sitesi, fotoğrafları ücretsiz biçimde kullanımınıza sunmaktadır. İllüstrasyon, vektör, film görüntüleri, müzik kesitleri ve grafikler sitede bulabileceğiniz diğer ücretsiz kaynaklardır. Eğer kendinize iyi bir ücretsiz stok fotoğraf sitesi arayışındaysanız, Pixabay’ı tercih edebilirsiniz.

3)     Unsplash

2021’de Getty Images’in satın almış olduğu, hazır fotoğraflar paylaşmayı temel olarak baz alan bir sitedir. Pek çok kişi açısından, en iyi ücretsiz stok fotoğraf sitesi olarak görülür. Oldukça güzel resim ve fotoğraflara ücretsiz biçimde erişmek istiyorsanız, Unsplash’ı tercih edebilirsiniz.

Sitede duvar kağıtlarından okyanus manzaralarına, arka planlardan gökyüzüne kadar pek çok görsel bulunmaktadır. Sitenin kalitesini gören Getty Images 2021 yılında siteyi bünyesine katmıştır.

4)     Freepik

Freepik diğerlerinden biraz daha farklı olarak çalışan bir sistemdir. Fotoğrafları ücretsiz olarak sunmasının yanında, ek olarak sizlerden bir kodu sitenize yapıştırmanızı ister. Bu kod sayesinde, sitede yer alan fotoğrafları ücretsiz biçimde blog, web sitesi gibi yerlerde kullanabilirsiniz.

Eğer kodu yapıştırmazsanız, görsellerden dolayı telif hakkı yiyebilirsiniz.

5)     Canva

Pexels’e sahip olan ve stok fotoğrafların dışında da pek çok tasarımsal özelliği bulabileceğiniz bir sitedir. Canva dünyanın en iyi tasarım siteleri arasında gösterilebilir. Aynı zamanda ücretsiz stok fotoğraf siteleri arasında da, en iyilerden bir tanesidir.

İnfografikten sunuma, görselden logoya kadar pek çok şeyi Canva yardımıyla tasarlayabilirsiniz. Yaptığınız tasarımlar içerisinde ücretli elementler varsa onları silmeniz halinde, tasarımınızı ücretsiz hale getirebilirisiniz.

6)     Gratisography

Oldukça yenilikçi fotoğrafların yer aldığı bu sitede, diğerlerine benzer biçimde ücretsiz olarak çalışmaktadır. Oldukça kolay bir arayüze sahip olan bu site sayesinde, içeriklerinizi renklendirebilirsiniz.

Aynı zamanda, onların sizlere verdiği kodu kopyalayıp, sitenize yapıştırarak onlara backlink verebilirsiniz.

Ücretsiz stok fotoğraf siteleri yazımız burada sona eriyor. Daha fazla içerik için bizleri ziyaret etmek isterseniz, buraya tıklayarak blog kısmımıza göz gezdirebilirsiniz. İnternetten fotoğraf paylaşmanız gerekiyorsa Hızlı Resim olarak bizleri tercih etmenizi, sizlere tavsiye ederiz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...