Windows 10’da RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

Eğer siz de Windows 10 işletim sistemine sahip bir bilgisayara sahipseniz ve bilgisayarda verdiğiniz komutlara geç cevap alıyorsanız artık RAM Temizleme işlemi yapmanın vakti gelmiş demektir. Biz bugün sizler için Windows 10’da RAM Temizleme Nasıl Yapılır? sorusunun cevabını vereceğiz.

Hemen hemen her bilgisayarda belirli bir kapasiteye sahip RAM bulunmaktadır. Bilgisayarda kullandığınız RAM, sizin kullanım performansınızı etkileyecektir. Bu nedenden ötürü Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda düzenli olarak RAM temizleme işlemi yapmalısınız.

Windows 10’da RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

1.Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın

Hemen hemen her cihazda işe yarayacak olan bir çözüm yeniden başlatma işlemidir. Basit olduğu kadar etkili bir yöntem olan bilgisayarınızı yeniden başlatma işlemi pek çok sorunun çözümü için de uygulayacağınız ilk yöntem olmalıdır.

2. RAM Kullanımını Denetleyin

Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda pek çok farklı yazılım yükü olabilmektedir. Hangi yazılımın ne kadar RAM kullandığını öğrenmek için Görev yöneticisini açabilirsiniz.

3. Gereksiz Yazılımları Kaldırın

Bilgisayarınızda çok yazılımın olması RAM üzerine binen yükünde fazla olması anlamına gelmektedir. Bu nedenle aktif olarak kullanmadığınız ya da RAM tüketimini olumsuz olarak etkileyen yazılımları bilgisayarınızdan kaldırın.

4. Alternatif Yazılımlara Yönelin

Bilgisayarınızda uzun zamandır kullandığınız yazılımları bir anda kaldırmak zor olabilir. Bu sebepten ötürü RAM tüketimini artıran yazılımların alternatif versiyonlarını deneyebilirsiniz. Alternatif yazılımlar, diğer yazılımlar ile benzer işlemleri yapar ama aynı düzeyde profesyonel kullanım sunmayan yazılımlardır.

5. Virüs Taraması Yapın

Güvenli bir kullanım için mutlaka virüs taraması yapın. Bir virüs ya da kötü amaçlı bir yazılım bilgisayarınızın yavaşlamasına sebep olmuş olabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...