Dizüstü Bilgisayar Şarj Olmuyor Ne Yapabilirim?

Dizüstü bilgisayarı şarja taktığınızda şarj olmaması sorunu nedendir? Bu konu hakkında neler yapabilirsiniz, sıkı bir rehber hazırlayarak sizlere bilgi vermek istiyoruz. Bilgisayarınızı direkt olarak şarj aletine bağladığınız anda hala şarj etmiyor ve sorun varsa, bu noktada yapabileceğiniz bazı çözümler bulunmaktadır. Laptop şarj olmaması sorunu hakkında temelde yapacağınız bazı kontrol noktaları bulunur. Bunlara bakarak, kontrol edebileceğiniz bazı teknik konulara bakarak çözüm bulabilirsiniz. Aksi durumda en son durumda isterseniz teknik servise götürerek laptopunuza baktırabilirsiniz.

Dizüstü Bilgisayar Şarj Olmuyorsa Neler Yapabilirsiniz?

İlk olarak prizi kontrol edin. Her ne kadar saçma gelse de, çoğu zaman prizlerde bulunan temassızlık, prizin çalışmaması ya da benzer konular bilgisayarınızı şarj etmemesiyle sonuçlanır. Şarj aleti çalışıyor olsa da eğer prizde arıza varsa, kontrol edip elektrik olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer priz değiştirerek deneme yaptığınızda sorun devam ediyorsa, o halde farklı çözümler aramak gerekir.

Dizüstü bilgisayar pili kontrol edin. Herhangi bir şekilde batarya ömrünü doldurmuş olabilir ve bu nedenle pil artık şarj dolmuyor olabilir. Bu noktada gücü boşaltmak için 5 saniye boyunca güç düğmesine basılı tutun ve bu şekilde bataryayı çıkartıp tekrar takarak deneme yapın.Daha sonrasında bilgisayarı açıp şarja takarak, şarj doldurup doldurmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer hala şarj olmuyorsa ortada bir sorun var demektir ve batarya kaynaklı olabilir.

Konnektörü kontrol etmeyi unutmayın. Artık yeni bilgisayrarlarda USB-C konnektörü ile beraber geliyor. Bu nedenle ince cihazlarda genelde ufak bir sorun olarak 2 adet bulunan USB-C konnektörü bulunabilir. Biri şarj etmek biri de veri akışı için kullanılsa da, bazen sadece biri veri akışı için kullanılabilir. Bu tip durumlarda yanlış konnektörü kullanmış olabilirsiniz. Doğru konnektörü kullandığınızdan emin olun.

Bilgisayarınızın şarj adaptörünü kontrol edin. Bir anda doğru şarj adaptörü almamış olabilirsiniz, uyumlu olmayabilir ya da bilgisayarın ihtiyaç duyduğu gücü vermeyebilir. Böyle konularda yeni şarj aleti gerekebilir. Bu sorun genel olarak USB-C cihazlarında ortaya çıkar, bu nedenle yeni cihazınız varsa buna göre kontrol edebilirsiniz.

Siz de buna göre testlerinizi yaparak kontrol edebilir ve bu şekilde birkaç aşamada dizüstü bilgisayarda şarj olmama sorunu da bir şekilde çözümlemiş olabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...