Dünyanın İlk İçten Yanmalı Motora Sahip Tesla Hakkında Bilgiler !

Dünyanın ilk içten yanmalı motoruna sahip Tesla YouTube kanalı tarafından geliştiriliyor. Rich Rebuilds isimli bir youtube kanalı Dünyaca ünlü Tesla Model S modeline v8 motorunu ekleyeceğini açıkladı. Bu proje eğer ki düzgün çalışırsa bu kanal dünyanın ilk içten yanmalı motoruna sahip tesla aracını icat etmiş olacak.

İçten yanmalı motorlu araçların son zamanlarda elektrikli hale dönmesi tartışılıyor. Birçok profesör bu deneyler üzerinde çalışıyor. Fakat bu icat ile tam tersi olay yaşanıyor. Elektrikli araçlara içten yanmalı motorun eklenmesi ihtimali insanların hiç alışık olduğu bir durum değil.

Tesla araçlara duyulan ilgi her geçen gün artıyor. Bunlara farklı modifiyeler yapan bir YouTube Kanalı ise Rich Rebuilds kanalıdır. Bu kanal üzerinde kimsenin tahmin edemeyeceği çeşitli deneyler yapılıyor. Kanal üzerinde ilk içten yanmalı motor icadı geçen günlerde insanlara duyuruldu.

Rich Rebuilds Tesla Araçlarda Çok Fazla Değişiklik Yapılacağını İşaret Ediyor

https://youtu.be/Odq9E92DAJk

Dünya üzerinde Tesla araçlarına yaptığı modifiyeler ile büyük yankı uyandıran Rich Rebuilds kanalı geçtiğimiz ay Elon Musk’ın CyberTruck projesinden esinlenerek kendi imkanları ile Cyberquad isimli bir ATV modelini geliştirdi. Rich Rebuilds kanalının yeni projesi ise elektrikli olarak tasarlanan Tesla Model S’e 8 silindir hacmine sahip tamamen içten yanmalı bir motor eklemek oldu.

Bir arabaya farklı türden motor eklemek mantığı oldukça basit bir uygulamadır. Fakat pratik olarak çok zahmetlidir. Tesla’nın bu model aracı ise tamamen elektrikli olmak üzere üretilmiştir. Tesla Model S ‘de bir şaft tüneli bulunmadığından ötürü içten yanmalı motorun eklenmesi için bir şaft tünelinin yapılması gerekiyor. Ek olarak  Tesla Model S ‘de bataryalar arabanın altına konumlandırılmış şekilde. Bu model aracın kasasını güçlendirmek gerekecek.

Rich Rebuilds YouTube kanalı içten yanmalı motor projesini hayata geçirmek amacıyla 3 tane hurdaya çıkmış Tesla Model S’i satın aldı. Araçlarda  bulunan 6.2 liktrelik V8 motorunu ise 2010 model Chrevrolet Camaro’dan aldıklarını belirttiler. Başlangıç bölümünü youtube kanalından takip edebilirsiniz.

İçten Yanmalı Motor Nedir?

Günümüzde farklı araç modellerinde kullanılan içten yanmalı motor, LPG, benzin ya da motorin ile çalışan motor türüdür. Bu motorlar ısı enerjisini mekanize ederek enerjiye dönüştürmesi ile bilinmektedir. Üretilen ısıyı enerji olarak motora aktarıyor.

Yakıt yanma noktasında silindiri yakarak meydana gelen ısı enerjisini biyel – krank mekanizması ile harekete çevirerek motorlara içten yanma özelliğini katmaktadır. Yanma noktasında var olan yüksek basınç sıcaklık altında püskürtülerek yakıt hava ile karışır. Bu durumda ise motor tipine göre dışarıdan ateşlenmeyle tutuşmaktadır. Bunun sonucunda ise yanma oluşumu meydana gelir. Tüm bunlardan sonra açığa çıkan enerji hareket enerjisine çevrilir.

Tesla Model araçlarda bu özellik eğer ki başarılı olursa aracın performansı oldukça yükselecektir. Bu durumda ise motora binen yük biraz daha azalmış olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...