Facebook Reklamdan Para Kazanma Dönemini Duyurdu

Facebook, Youtube’da olduğu gibi yeni bir kazanç sistemi kuruyor. Yakın zamanda duyurularıyla beraber ayrıntılarını da dile getirecek olan Facebook, Facebook reklamlarından para kazanma dönemini ortaya koyuyor. Youtube benzeri kazanç sistemi yaratacağa benzeyen bu sistemde kullanıcılar, Youtube’da olduğu gibi reklam gelirlerinden kazanç elde edebilecekler.

12 Kasım’da yaptığı açıklama ile beraber Youtube’da para kazanma sistemi etkin bir şekilde Türkiye’de devreye gireceğini duyurdu. Facebook reklamlardan para kazanma dönemi de ülkemizde artık resmi olarak başlıyor. Sosyal medya platformu facebook, bu eklenen yeni özellik sayesinde Türkiye’de hem video içerik üreten hem de yayıncıları bir nevi facebook Video içerikleri önce ve sonrasına kısa reklamlarla destekleyeceğinin duyurusunu yaptı.

Facebook’ta Reklamdan Para Kazanma Sistemi

Youtube’a benzer bir para kazanma sisteminin Facebook tarafından da eklendiğini ve bu para kazanma sistemiyle beraber Türk video içerik oluşturan kişilerin kullanabileceğini duyurdu. Bu uygulamayı kullanarak, artık video ekleyebilecek, video eklendiği gibi öncesi ve sonrasında da kısa reklamlarla beraber eklemeler yapabileceksiniz. Youtube’da da bulunduğu gibi videoların ortalarında da reklam eklemesi olabilecektir.

Bu özellik sayesinde sayfa yayın içi reklamları kullanabileceğiniz gibi video içerik üreticileriyle beraber yayınlar artık Facebook’da olacak mı? merak konusudur. Ancak video içerik oluşturucular, İçerik Stüdyosu üzerinden istediği gibi yayındaki videolarına reklam ekleme modunu yönetebilecekler. Böylece belirli videolara yerleştirilebilir reklamlarla ya da sayfadaki tüm videolarda etkinleştirme ile siz de para kazanma dönemine dahil olabilirsiniz.

Facebook’ta reklamdan para kazanma ile ilgili yapılan açıklamalara göre, koronavirüs dönemi içerisinde sosyal medyanın ne kadar önemli olduğu fark edildi. Bunun değeriyle beraber artık videolar, Facebook’ta da popüler içerikler halinde oluşturulmaya başlayacak. İlgi çeken birçok videonun Facebook’ta paylaşıldığını fark ediyoruz. Hal böyle olunca da video gelir dağılımı noktasında Türkiye’den de para kazanma sistemi getiriliyor olduğu açıklandı.

Yayın içi reklamlar hakkında kriterleri, detayları öğrenmek için Facebook Yayın İçi Reklamlar Hakkında adresini ziyaret ederek, İçerik Stüdyosuna dair bilgileri de edinebilirsiniz. Bu sayfa sayesinde de yayın içi reklamlar uygulaması nasıl yapılacak, içerik stüdyosu içerisinde kullanım nasıl olacak ve benzer birçok şey hakkında bilgi sahibi olmak için kazanç istatistiklerini de öğreneceğiniz adres İçerik Stüdyosu menüsü olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...