Koronavirüs Ve Pandemi Süreci Dijital Bağımlılığı Tetikledi !

Kovid19 virüsü yaklaşık 1 senedir devam ederken etkileri de her geçen gün azalacağına daha da artmaya devam etmektedir. Hayatın her alanında yaşam kalitesini düşüren kovid19 virüsü dijital bağımlılığı da büyük ölçüde etkiledi.

OECD Açıkladı 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan “Dijital Ekonomi Görünümü” isimli raporda Geliştirilen internet bağlantısının ve yeteneklerinin, birçok ülkenin Covid-19’nın neden olduğu sağlık ve ekonomik kriziyle mücadele etmesine yardımcı olduğu belirtilen raporda, salgının “dijital dönüşüm” için büyük bir fırsat olduğunu gözler önüne serdi.

OECD raporda kovid19 virüsü nedeniyle hayatın en önemli alanlarında dijital teknoloji ihtiyacının daha fazla arttığına ve bunun da dijital teknolojinin gelişmesine yardımcı olduğu belirtilirken, özellikle eğitim ve sağlık alanlarda önemli yeniliklere imza atıldığı da vurgulandı.

İnternet Trafiği % 60 Artış Gösterdi !

OECD tarafından kamuoyu ile paylaşılan detaylı raporda, “Bu nedenle, dijital dönüşümde kimseyi geride bırakmadan yönetmek ve koordine etmek için eskisinden daha bütüncül ve daha stratejik kavramlar gerekli.” ifadeleri kullanıldı.

Rapora göre, Covid-19 salgınında internet kullanımı ve erişilebilirliği hızla arttı. Salgının başlangıcından bu yana, insanlar çevrimiçi yaşamaya ve çalışmaya alıştıkça internet trafiği yüzde 60 artış gösterdi.

İnternet hızının ülkeden ülkeye değiştiğine de vurgu yapılan raporda “Örneğin, OECD ülkelerinde sabit geniş bant aboneliklerinde fiberin payı Güney Kore’de yüzde 82’ye çıkarken, Avusturya, Belçika, Almanya, Yunanistan, İsrail ve İngiltere’de, genellikle kırsal bölgelerde, yüzde 5’in altına kadar düşebilmektedir.” açıklaması yapıldı.

OECD raporunda, hükümetlerin ve devletlerin bazı özel teşvikler ile internet ağını güçlendirmeye çalıştıkları belirtilerek internet ile geniş bant elektronik haberleşme ihalelerinde kırsal alanlar için minimum kapsama seviyeleri belirleyerek geniş bandı güçlendirebilecekleri belirtildi.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...