Günümüzde önemli sorunlardan biri olan sertleşme sorununun tedavisi mutluluk çubuğu ameliyatı ile yapılır. Bu ameliyatla kişinin ereksiyon sorununun ortadan kaldırılması amaçlanır. Sertleşme bozukluğuna tıp literatüründe erektil disfonksiyon adını alır. Erektil disfonksiyon, erkeklerde meydana gelir ve kişinin cinsel hayatını büyük ölçüde etkiler. Bu sorunun çözümünde birçok yöntem ve tedavi vardır. Cerrahi olmayan yöntemler ile birlikte cerrahi olan müdahaleler bu tedaviler kapsamındadır.
Sertleşme Bozukluğunda Mutluluk Çubuğu Ameliyatından Hemen Sonraki Durumlar
Operasyondan sonra genellikle doktor tarafından pansumanın çıkarılması ile birlikte bir gün sonra hastanın taburcu olması beklenir. Ameliyat sonrası birtakım yan etkiler ortaya çıkabilir. İlk olarak mutluluk çubuğu operasyonunun ardından penis bölgesinde ağrı oluşabilir. Doktorun verdiği ağrı kesici ilaçlar vasıtasıyla ağrı hafifletilebilir. Ayrıca skrotumda bir diğer ifade ile testis torbasında şişlik ve kızarıklık durumu görülebilir. Bu durumda soğuk uygulamalar etkili olacaktır ve sürecin daha kolay atlatılmasına katkı sağlayacaktır. Bunlar normal belirtilerdir ve bu belirtilerin nedeni o bölgenin işlem görmüş olmasıdır. Bununla beraber mutluluk çubuğu ameliyatının yapıldığı bölgede, keside, akıntı oluştuğu fark edilebilir. Ortaya çıkan akıntılar genellikle kendiliğinden geçer niteliktedir ve çoğunlukla tedavi gerektirmemektedir.
Sertleşme Bozukluğunda Mutluluk Çubuğu Ameliyatının Olası Yan Etkileri
Her operasyonda olduğu gibi mutluluk çubuğu ameliyatı operasyonunda da mevcut olabilecek birkaç risk vardır. Ana riskler; enfeksiyon riski, erozyon riski ve mekanik arızaların oluşturduğu risklerdir. Ender de olsa mutluluk çubuğu ameliyatından sonra protezin takılması ile birlikte enfeksiyon sorunu meydana gelebilir. Bu oran %1,5 ile %3 arasındadır. Bu tarz bir durumun oluşması sonucunda çoğunlukla oluşan enfeksiyonu ortadan kaldırmak amacı ile penil protez çıkartılır. Penil protez çıkarıldıktan sonra diğer bir protezin tekrar takılması için biraz zaman gerekir.
Bu süre birkaç ay ile ifade edilebilir. Bir başka tedavi biçimi ise “Salvage Therapy”‘dir. Bu yöntem kurtarma cerrahisi adını alır. bu işlemde enfekte olan mutluluk çubuğu protezi bölgeden çıkartılır. Daha sonra kanallar antibiyotik ile birlikte yıkanır. Aynı zamanda yeni bir penis protezi ile değiştirilmesi sağlanır. Yapılan çalışmalar sonucunda bu tedavi biçimi ile yapılan operasyonların %80 civarının tekrar enfekte olmadığı aynı zamanda iyileştiği görülmüştür. Bu yöntemin avantajı protezin çıkarılması sebebi ile meydana gelebilecek penis boyundaki kısalmayı ve kanallar üzerindeki doku kaynamasını önlemektir.
Ameliyat Sonrasında Mutluluk Çubuğu Takılan Hastalarda Görülen Düzelmeler
Hastaların %90 ile %95 oranında mutluluk çubuğu ameliyatı sonrasında gözle görülebilir bir şekilde düzelme görüldüğü aktarılmıştır. Bu hastalarda cinsel ilişki sırasında yeterli düzeyde sertliğe ulaşıldığı belirtilmiştir.
Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.