Nişanlık Seçimi Nasıl Yapılır?

Nişan hazırlıklarınız başladı. Peki, ne giyeceğinize karar verebildiniz? Nişanınızın en güzeli siz olmak ister misiniz? Nişanda ne giyilir diye düşünüp duruyorsanız eğer sizler için önerimiz var. Nişan elbisesi seçerken, nişan mekanından vücut tipine kadar, nişanlığın renginden kumaşına kadar nişanlık seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık.

Mekana Göre Nişanlık Seçimi

Bildiğiniz üzere nişan töreni kız evinde yapılmaktadır. Ama son zamanlarda nişanlar bir mekanda da gerçekleştirilebilmektedir. Müstakbel eşinizle beraber öncelikle nişan mekanına karar vermeniz gerekiyor. Mekana göre nişan elbisesi seçerken bilmeniz gereken en önemli şey evden uzaklaştıkça, saat olarak geceye yaklaştıkça etek boyunuz uzayacak, makyajınızın tonu daha da koyulaşacaktır. Aile arasındaki nişanda diz üstü nişan elbiseleri tercih edebilirsiniz.

Mevsime Göre Nişan Elbisesi

Düşünsenize kış aylarında kısa mini abiye tercihinde bulundunuz, nişanınız da ev dışında bir yerde olacak. Donarsınız herhalde. Kışın nişan elbisesi seçerken uzun kollu abiye modelleri ya da pelerinli abiye modelleri arasında seçiminizi yapabilirsiniz. Genellikle şifon ya da tüllü nişan elbiseleri de ilkbahar ve yaz aylarında yapılan nişan törenlerinde tercih edilmektedir. Kış aylarında elbisenin rengi daha koyu olurken, yaz aylarında daha açık tonlu elbiseler tercih edilmektedir.

Nişan Konseptine Uygun Elbise Seçimi

Evde ya da özel bir mekanda… Nerede olursa olsun artık nişan törenleri de düğünler gibi bir konsepte göre yapılmaktadır. Mesela mevsim, renk ya da nişanlın veya senin için özel anlamı olan herhangi bir şeyi nişan konsepti olarak belirleyebilirsiniz. Nişan davetiyesinin modelinden tutunda masa süslemesine kadar her detayın konseptine göre elbisenizi seçebilirsiniz.

Vücut Tipine Göre Nişanlık Seçimi

Her ne kadar güzel nişan elbisesi tercih etseniz de sizin vücudunuzla uyum sağlamadığı takdirde o nişanlık doğru nişanlık değildir. Öncelikle vücut yapınızı tanımalı ve vücudunuzda en güvendiğiniz bölgeleri ön plana çıkarmalısınız.

Vücut tipiniz armut mu, elma mı, dikdörtgen mi yoksa kum saati mi? Öncelikle onu belirleyip daha sonra elbise seçimi yapmalısınız. Mesela göğsünüz küçük ve basenleriniz geniş ise balık model nişanlık yerine A Kesim uzun nişanlık size daha çok yakışacaktır. Balık model nişanlıklar kum saati vücut tipine sahip olan gelin adayları için uygun olmaktadır.

Hizliresim olarak sizlere nişan elbisesi ya da nişan abiyesi seçerken de yardımcı oluyoruz. Tesettür abiye ve tesettürsüz abiyeler arasından seçiminizi yaparak siz de nişan töreninizin en güzeli siz olabilirsiniz. Yukarıda sizler için bazı tavsiyeler verdik. Bu tavsiyeleri göz önüne alarak seçim yaptığınız takdirde nişan töreninize katılan herkes gözlerini sizden alamayacak.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...