Sahte IP Adresi Oluşturma Nasıl Yapılır?

İnternette gerçek IP adresi yerine sahte IP adresi görüntülenmesi için  ? Konusunda sizlere özel bir rehber hazırlamak istedik. Bu rehber ile beraber sahte IP adresine sahip olabilir ve kendi bireysel güvenliğinizi de bu şekilde sağlayabilirsiniz. İnternette anonim şekilde bulunduğunuz zamanlarda, gezinirken hiçbir şekilde gizliliğinizi ele vermek istemiyorsanız bu rehber tam size göre. İnternette sahte IP adresi ile nasıl gezilir? Bu konu hakkında sizlere özel bir rehber sunuyoruz.

Sahte IP oluşturma konusunda yapabileceğiniz 2 yöntem bulunmaktadır. İlk olarak yapacağınız şey, VPN ile sahte IP oluşturursunuz. Çoğu zaman adını duyduğunuz VPN, nedir ne değildir konusunda birçoğumuz genel olarak bilgi sahibi olmuş durumdayız. Bununla beraber tablet veya bilgisayarlarda ve hatta telefonlarda bir VPN kullanarak farklı bir AĞ üzerinden sanki kendi internet erişimimizmiş gibi bağlanabiliyoruz. Bir anda Türkiye’den bağlantı yapsanız da, VPN sayesinde Amerika’dan giriş yaptığınız internet sitesinde bulunduğunuzu gösterebilirsiniz.

Bu nedenle yapabileceğiniz en iyi çözümlerden biri de VPN ile sahte IP oluşturma olacaktır. İnternette gerçekten dolanırken çoğu zaman hem güvenlik hem de gizlilik önemlidir. Bu konuda paylaşımsız bir ortamda, kendi güvenliğinizi tehlikeye atmamak adına dilediğiniz şekilde IP adresinizi maskeleme noktasında VPN ile gerçekleştirebilirsiniz.

Web Proxy İle Sahte IP Oluşturma

VPN mantığıyla benzer çalışma prensiplerini içeren bu yapıda ise, direkt olarak telefon ya da diğer cihazlarınıza ek bir şey kurmadan direkt çevrim içi şekilde bu işlemlerinizi tamamlayabiliyorsunuz. Web Proxy sayesinde sahte IP oluşturabilir, proxy sunucusuna bağlantı yaparak herhangi bir şekilde internet trafiğinizi Avrupada bir ülke olarak gösterebilirsiniz. IP adresinizin sunucusu, Web proxy IP adresi ile gizlenmiş olurken hiçbir şekilde de dışarıyla gözükmemektedir.

Burada dikkat etmeniz gereken şey, bazı güvenlik açıklarıdır. Örneğin proxy ile gizlenen veya maskeleme yapılan IP adreslerinde, internet servis sağlayıcınız olan firma tarafından yapılan maskeleme sonucunda gerçek IP adresiniz ve yapılan işlemler görülebilir. Bununla beraber bazı internet sitelerinde de, web sitenin içeriğinde Flash Player ya da Javascript kodlarıyla beraber IP adresinde direkt olarak görüntülenebilmektedir.

En son yöntem ise, direkt kendi ağınız yerine genel bir ağ ile sahte IP oluşturma olabilir. Bulunduğunuz ortam içerisinde kafe, restoran ya da havaalanı gibi birçok kişinin ortak kullandığı genel ağlar üzerinden erişim yapacağınız şekilde kullanım sağlayabilir, böylelikle kendinizi gizlemeyi başarabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...