Telefonunuz Eskidiğini Anlama Yöntemleri Nelerdir?

Akıllı telefonların bir süre kullanımı sonrasında hiç beklemediğiniz anda sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız eğer bazı denetlemeleri yaparak, telefonunuz sizin için artık eskidi mi yoksa hala kullanılabilir mi? Durumlarına dikkat ediniz. Bunun için yapacağınız birbirinden farklı seçenekler bulunmaktadır. İşte sizlere denetleyeceğiniz 3 adet liste:

Telefonlarda aranan en önemli konulardan biri telefonun garanti süresidir. O yüzden de hem dayanıklılık açısından hem de telefonlarda servis desteği açısından önem kazanan büyük markalar, telefonlarınıza ne kadar uzun ömürlü bakarsanız bakın bir süre sonrasında hem özellik açısından hem de kullanım ömrü açısından yeterli gelmemektedir. Bu nedenle belirli dönemlerde bir telefonlarda güncelleme yapmak, yeni telefona geçiş yapmak önemlidir. Bunun için de telefon aslında sizlere bir çağrıda bulunur ve artık beni değiştir der. İşte böyle zamanlarda denetleyeceğiniz şeylerden biri de pili ile ilgilidir.

 

Pil Hızlı Bitiyor mu?

Tüm akıllı telefonlarda bakmanız gereken şey pil ömrüdür. Telefonlarda pil ömrü eğer hızlı bitiyor olarak şikâyetiniz varsa, piliniz belirli bir zaman sonrasında artık yıpranmış demektir. Telefonlarda piller, belli zaman sonrasında eskimeye başlar ve ücretli olarak pili değiştirmeniz gerekebilir. Bu süre ortalama 2 yılda bir şeklindedir. Telefonda donanım yetmeyen kısım pil ise, telefon eskimekte demektir ve yeni telefon alarak da bu dengeyi yakalamak gerekebilir.

Telefonunuzda Yavaşlık Sorunu mu Var?

Cihazlar eskidikçe, telefonlarda her geçen gün daha da yavaşlık durumu meydana gelir. Kullanılan telefonlarda yavaşlık sorunu çıkmasının birbirinden farklı sebepleri olabilir. Telefonda yaş olarak ne kadar eski ise, telefonda yeni yüklenecek çok şeyin de yavaşlığı buna bağlı çıkabilir. iOS ya da Android telefonlarda, sürümler her zaman güncellenir ve bir süre sonrasında bunca büyük sürümlere eski telefonlar dayanamaz ve yavaşlarlar. Böyle durumlarda da yine orta segmentli bir telefona geçmek, mümkünse yeni telefon almak gerekebilir.

Güncellemeyen İşletim Sistemi Zamanı Geldiyse…

Bir zaman sonrasında, telefonlarda artık güncelleme almayan telefon sahibi olursunuz ve artık eski bir telefon kullanıyorsunuz demektir. Tarihin tozlu raflarına geçmesi gereken bu telefonlar, artık kullanılamama sebepleri eski olması kadar güncelleme alamadığı için yeni sürümlerden faydalanamıyor oluşudur. iPhone telefonlarında genelde yaşanan bu durum, her 4-5 yılda bir telefonların güncellenmesiyle ilgilidir. iOS sürümlerinin eski telefonlarda güncelleme gelmiyor oluşu nedeniyle artık cihazlarda eski işletim sistemi kullanılması da sorun olacağından tercih edilmez.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...