Twitter ve Pinterest’te Türkiyede Reklam Yasağı Geldi

Türkiye’ye temsilci ataması yapmayan bazı sosyal medya platformlarına reklam yasağı getirildi. Belirtilen süre içerisinde temsilci atamayan twitter,pinterest ve periscobpe gibi sosyal medya devleri yaptırımla karşı karşıya geldi. Verilen karara göre temsilci ataması yapmayan platformlar 19 Ocak 2021 tarihi itibariyle ülkemizden reklam alamayacak..

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Açıkladı

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Yükümlülüğe uymamakta ısrar eden sosyal ağların bant genişliğinin daraltılması en son istediğimiz yol” ifadelerini kullanarak karara uymamakta ısrar eden sosyal medya ağlarının sırasıyla bant genişliklerinin daraltılacağını işaret etti. Sayan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı;

– Ekim 2020’de yürürlüğe giren yasanın 3’ncü aşaması olan ‘Reklam Yasağı’, Resmi Gazete’de yayımlandı. 7253 sayılı yasa gereği Türkiye’ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketleri, artık ülkemizden reklam alamayacak. Reklam yasağının uygulamasını; BTK, BDDK, TCMB, VDK ve ilgili tüm kamu kurumlarımız hassasiyetle denetleyecek. Ayrıca reklam veren şirketlere de ceza kesilecek.

Bant Genişlikleri Daraltılacak 

Adı geçen platformlar temsilci atama kuralına riayet etmemeleri durumunda daha ciddi yaptırımlarla karşı karşıya gelebilecekler. Twitter,pinterest gibi sitelerin bant genişlikleri önce yüzde 50 oranında düşürülecek daha sonra ise bu oran yüzde 90’lara kadar çıkarılacak ve siteler bir nevi açılamaz ,kullanılamaz duruma geleceklerdir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...