Almanya’da torrent indirme nasıl takip ediliyor?

Filmleri torrent olarak indirdiğinizde, IP adresiniz başkaları tarafından görülebilir. Büyük hukuk firmaları, ünlü filmler için torrentleri izler ve bunları indiren kişilerin IP adreslerini toplar. IP adresinizi tespit ederlerse, ISS’nizden onlara gerçek adresinizi vermesini isteyebilirler. Size bir mektup gönderebilirler: 500 ile 1500 € arasında ödeme yapmak için resmi bir mektup.
Ödemek istemiyorsanız, ücretinizi 100-300 € ‘ya indirecek bir avukat tutabilirsiniz. Para cezasını ve avukatını ödeyene kadar yapmalısın. Her durumda, sizin için pahalı olacaktır. Zira yakalanmamak daha mantıklı olacaktır.
Genel olarak, bu hukuk firmaları kolay hedeflere yönelirler. Korsanları yakalamak için olağanüstü önlemler alamzlar. Bu nedenle, örneğin film izlemek için yargılanmazsınız. Çünkü film yayınlarını yapanları yakalamak zorken, izleyenleri yakalamak oldukça kolaydır.

Peki eve gelenler torrent indirirse?

Ekim 2017’den önce, herhangi biri internet bağlantınızda film korsanlığı yaparsa, sorumluydunuz. Bu nedenle, Almanya’da halka açık çok az Wi-Fi bağlantı noktası vardı.
Sözde Mitstörerhaftung (ortak fail sorumluluğu) yürürlükten kaldırıldı1, 2. Güncellenen yasa oldukça basit: Ağınızdaki telif hakkı ihlallerinden, bunlara neden olmadıysanız veya kolaylaştırmadıysanız 1. sorumlu değilsiniz.

Almanya’da film izlemek güvenli midir?

Netflix, iTunes, Google Play Movies ve Amazon Prime Video gibi yasal kaynaklardan film akışı gerçekleştirebilirsiniz. Bu yasal ve endişelenecek bir şey yok.
Fakat Putlocker veya 123movies gibi torrent sitelerinden film izlemeniz durumunda yakalanmazsınız. Bu yasa dışıdır, ancak sistem sizin yakalanmanıza izin vermez. Yasadışı akış web sitelerini kullanan kişileri yakalamak çok zordur. Bu nedenle film stüdyoları ve telif hakkı avukatları daha kolay hedeflere odaklanır.
Tek istisna Popcorn Time’dır. Filmleri izlemek için BitTorrent kullananlar kolayca yakalanabilir. Almanya’da Popcorn Time’ı kullanmak torrent kullanmak kadar risklidir.

Torrent Almanya’da güvenli midir?

Önlem almadığınız sürece hayır.
BitTorrent protokolü, bir dosyayı daha küçük parçalara böler. Bir filmi torrent olarak indirdiğinizde, dosyanın tamamını bilgisayarınızda alana kadar bu parçaları indirirsiniz. Ayrıca zaten sahip olduğunuz parçaları diğer indiricilerle paylaşırsınız. Bu, bir filmi torrent indirdiğinizde, onu başkalarıyla da paylaştığınız anlamına gelir.
Bunu yaparken, IP adresiniz telif hakkı avukatları dahil herkes tarafından görülebilir. Bu yüzden filmleri torrent indiren insanları yakalamak çok kolay.
Elbette önlem almazsanız
Sizinle torrent arasına başka birini eklerseniz, IP adresi görünür olur, ancak sizin değil. Sizin yerine yükleyiciler arasında gösterilir. Telif hakkı avukatları, indirilenleri size kadar izleyemez. VPN veya seedbox’ın yaptığı budur.
Özel torrent izleyiciler de gizliliğinizi artırabilir. IP adresiniz yalnızca izleyiciyi kullanabilen kişiler tarafından görülebilir. Telif hakkı avukatı izleyiciye erişirse yine de yakalanabilirsiniz.
Bir VPN ile filmlerin torrentlenmesi
Bir VPN ile internete veya torrent filmlerine göz attığınızda, uzak sunucu sizin değil VPN’in IP adresini görür. Bu, telif hakkı avukatlarının IP adresinizi göremeyeceği anlamına gelir. Yasadışı indirmeleri size kadar kolayca izleyemezler. VPN kullanmak, torrentleri çok daha güvenli hale getirir.
VPN’lerin ekstra faydaları vardır:
  • Yalnızca diğer ülkelerde sunulan şovları ve videoları görmenize izin verirler
  • Ülkenizde engellenen web sitelerini görmenize izin veriyorlar
  • Bir anonimlik katmanı ekleyerek çevrimiçi gizliliğinizi artırır
  • Ancak VPN’ler risksiz değildir. VPN bağlantınız kesilirse, torrent istemciniz telif hakkıyla korunan materyalleri indirmeye devam edebilir ve IP adresinizi dünyaya ifşa edebilir. Bu nedenle, VPN’inize bağlı değilseniz internet bağlantısını kesen bir VPN öldürme anahtarı kurmalısınız.
Bir VPN seçerken, torrentlemeye izin veren ve IP adreslerini kaydetmeyen kaliteli bir VPN sağlayıcı aramalısınız. Genellikle güvenlik, gizlilik veya performanstan ödün verdikleri için ücretsiz VPN hizmetlerinden kaçının. Bu VPN karşılaştırma tablosu doğru VPN’i seçmenize yardımcı olabilir. Bir kullanıcı sözü “Özel İnternet Erişimini birkaç yıldan beri kullanıyorum. Hiç problem yaşamadım.”

1 thought on “Almanya’da torrent indirme nasıl takip ediliyor?”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...