Apple Pay Türkiye’de Nasıl Kullanılır?

Apple tarafından. iOS 8.1 ile beraber hayatımıza entegre edilen sistemlerden biri de Apple Pay oluyor. iPhone 6 çıktıktan sonra yeni modellerle beraber kullanılmaya başlayan, desteklenen bu telefonla beraber diğer telefonlarda da desteği başlayan Apple Pay, iPhone 6 ve üstü tüm modellerde artık kullanılmaya başlandı.

Pandemi sonrasında popülerleşen kredi kartlarında temassız ödeme özelliğinin eş değer bir boyutu olan Apple Pay, desteklenen alanlarda iPhone ya da iWatch ile beraber tanımlanması halinde kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Kredi kartınız yanınızda olmadan NFC teknolojisi sayesinde ödemelerinizi telefon ya da saatinizle beraber Apple Pay sistemiyle yapabileceksiniz.

NFC ile pos cihazı arası bağlantı, kablosuz bağlantı ile kuruluyor. Çeşitli güvenlik önlemi de alınarak ödeme öncesi Touch ID, Face ID gibi kimlik doğrulaması Apple Pay ile yapılarak hızlı bir ödeme çekme işlemleri sürdürülür. Buna göre gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, en doğru yöntemlerle beraber Apple Pay kullanılabilir olmaktadır.

Türkiye’de Apple Pay Kullanmak Mümkün mü?

Türkiye’de doğrudan kullanıma açık bir yapı değildir. Bu nedenle Apple Pay, şu anda ülkemizde direkt kullanılamamaktadır. Sadece İngiltere üzerinde aktif edilmiş App Store hesapları üzerinden kullanıma açılan bu uygulama, İngiltere’den açılmış App Store hesabı olanların kullanabilmesi mümkün olmaktadır. Eğer İngiltere üzerinden bir App Store hesabı açabilirseniz, siz de Apple Pay kullanabilirsiniz.

VPN ile İngiltere sunucularından birine bağlantı kurun. Bu bağlantı ile PayPal İngiltere sitesinde bir hesap oluşturun. Bir Paypal hesabına sahip olduktan sonra, App Store hesabı açabilirsiniz. Hesabı açarken de United Kingdom şeklinde ülke seçimi yaparsanız siz de App Store tarafında İngiltere ülkesine bağlı App Store hesabına sahip olursunuz.

İngiltere Hesabı Açarak Türkiye’de Apple Pay Kullanılır mı?

Apple Pay kullanmanız için kullanacağınız uygulama boon uygulamasıdır. Bu uygulama sadece İngiltere App Store içerisinde bulunmaktadır. Direkt olarak App Store hesabını açınca bulup indirin. Uygulamaya giriş yaparak kendi hesabınızı oluşturun ve Basic olarak revize edip devam edin. Adres bilgilerinizi de doldurduktan sonra, Boon ana sayfada yer alan “Add to Apple Wallet” ile siz de size özel oluşturulan sanal kartınızı tanımlayın.

Bu aşama sonrasında artık siz de Apple Pay kullanabilirsiniz. Sanal kartınıza para yükleyip her yerde kullanabilirsiniz. Boon’da minimum 10 Pound, maksimum bir seferde 250 Pound yükleme yapabiliyorsunuz. Boon içinde bakiyeniz varsa, Türkiye’de ya da farklı bir ülkede fark etmeksizin temassız şekilde kullanabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...