Amatör Fotoğrafçılar İçin İpuçları

Fotoğraf çekmeye henüz yeni başladıysanız başlangıç olarak bazı ipuçlarını bilmeniz gerekiyor. İlk fotoğraf makinenizi aldınız. Heyecan içerisinde kullanma kılavuzunu okudunuz. Fotoğraf makinenizle beraber resim çekmeye başlamadan önce ne yapacağınızı araştırmaya başladınız. Biz sizlere bu konuda bilgi vereceğiz.

Flash Kullanın

Çoğu profesyonel fotoğrafçı tarafından genellikle flash ya da karmaşık ışık kulesi kullansalar da flasha ihtiyaçları olabilir. Doğal ışık kaynağı her ne kadar kullanılsa da flash kullanılarak çekilen resimler daha iyi görünüme sahip olacaklardır.

Otomatik Focus’u Kapatın

Otomatik fokus yani bilinen adıyla otomatik odaklanmanın son derece kullanışlı ve kolaylık sağlayan bir seçenek olduğu tartışmasız bir gerçek olmaktadır. Her fotoğrafçının arşivinde mutlaka odaklanılarak fotoğraflanmış bir sinek ya da kelebek bulunmakta.

Fotoğrafçılık Üzerine Eğitim Veren Bir Kursa Katılın

Dünya üzerinde yer alan fotoğrafçılıkla alakalı bilgi veren tüm kitapları alabilirsiniz. Hatta her gün internette araştırmalar da yapabilirsiniz. Fakat fotoğrafçılığı öğrenmenin yolu sizinle aynı hedefteki kişilerle bir arada olmaktan geçecektir. Bu nedenle bütçenize uygun olan bir kursa yazılın.

Renklere Veda Edin

Renkli fotoğraf çekimi yapmadan önce siyah beyaz fotoğraf çekimi yapmalısınız. Temiz bir siyah beyaz fotoğraf kalitesi elde edene kadar renkli fotoğraf çekimine sakın başlamayın. Ara tonların dağılımını görmek ve ışığı doğru kullanmak için bundan daha iyi eğitim bulamazsınız.

Hiç Durmadan Fotoğraf Çekin

Eğer iyi bir fotoğrafçı olmak istiyorsanız çok fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Fotoğrafçılık teknik olduğu kadar şans işidirde. Çok iyi malzeme donanımına sahip olsanız da tekniğiniz ne kadar oturmuş olursa olsun şansınız yoksa o gün çekilen fotoğrafların şansı olmayabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...