Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bilgisayar seçimi yaparken en iyi donanım özelliklerinden önce dikkat etmemiz gereken konu kullanım amacımızdır. Yüksek performanslı bilgisayar çeşitleri elbette her amaç için kullanılabilir. Ancak hem uygun fiyatlı bilgisayar almak hem de beklentilerimizi karşılamak istiyorsak ne için aldığımızı belirlemeli ve ona göre bir karar vermeliyiz.

Oyun Bilgisayarı Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygun fiyata bilgisayar toplamak isteyen veya hazır bileşenlerden oluşan hızlı bir bilgisayar almak isteyenlerin amacı genellikle oyun oynamaktır. Son birkaç yılın oyunlarını iyi bir şekilde çalıştıracak bir bilgisayarın donanım parçaları da son birkaç yıl içinde üretilmiş olmalıdır. Bu donanım parçaları arasında en önemlisi ekran kartıdır. Hazır bir PC veya iyi Laptop seçimi yaparken ekran kartının markası ve modeli öğrenilerek özellikleri değerlendirilmelidir. Sizin için en iyi Oyun bilgisayarı mümkün olduğunca yüksek bir işlemciye ve RAM miktarına sahip olmalıdır. Bütçenize göre en iyi ekran kartı ve donanımla uyumlu bellek ve işlemcileri seçmelisiniz.

İşyeri Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeli

İşyeri ve ofis için bilgisayarseçimi yaparken kullanım özelliklerinizi belirleyip bu yönde bir bilgisayar almalısınız. Eğer sürekli hareket halindeyseniz kullanışlı bir Laptop ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bu nedenle kompakt bir yapıya sahip, bir yerden farklı bir yere kolayca götürülebilen ve uzun şark ömrü olan bir Laptop seçebilirsiniz. İşyeri için masaüstü bilgisayar veya Laptop alırken bütçeniz doğrultusunda 2 veya üzeri bir işlemci ve en az 8 Gb kapasiteli bellek seçmeniz yararlı olur. Güncel yazılımları rahat bir şekilde kullanmak için Windows10 tabanlı bir bilgisayar almaya özen gösterin. İşyeri ve ofis için harddisk seçimi yaparken yüksek kapasiteli olanların alınması yararlı olur. Bütçenize göre çok daha hızlı kullanım özelliği taşıyan SSD hard diskleri tercih edebilirsiniz.

Toplama Bilgisayar Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yukarıda belirttiğimiz özellikler toplama bilgisayarlar için de geçerlidir. Kullanım amacınız neyse onu karşılayacak donanımı bir araya getirmeniz önemlidir. İyi bilgisayar toplamak için tüm donanım öğelerinin birbiriyle uyumlu çalışması gerekir. Oyun için bilgisayar toplamak isteyenler en iyi ekran kartlarını alırken işlemcilerinin performansına genelde dikkat etmezler. Bu da yavaş çalışmaya neden olur. İşlemci ve ekran kartı uyumlu olmalı ve her iki donanımı taşıyabilecek kadar bellek bulunmalıdır. Günümüzde geçici bellekler 8Gb olarak hazır paketlerde yer alır. Çok daha hızlı olması için bilgisayarınıza daha fazla RAM eklemeye gerek yoktur. Hızlı bir işlemci ve yeterli RAM’i desteklemek için SSD har disklere bir şans verebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...