Discord uygulaması nedir

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte iletişim yönünden de büyük gelişmeler kat edildiğini söylemek mümkün. Bunun en büyük örneği ise sesli iletişim uygulaması olan discord.

Discord nedir?

Dünya genelinde oldukça büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan sesli iletişim uygulaması discord ücretsizdir. Uygulamanın ücretli olarak kullanabileceğiniz bölümleri de bulunmaktadır ancak başlangıç için ücret ödemeden de rahatlıkla discord uygulamasını kullanabileceğinizi söylemek istiyoruz.

Web üzerinde sizler de görüşme yapmak istiyorsanız discord uygulamasını tercih edebilirsiniz ve bunun için ekstra bir ücret ödemenize gerek yok.

Çevrimiçi oyun oynamayı seven ve bu esnada arkadaşları ile görüşme yapan kişilerin en çok tercih ettiği uygulama olarak seçilen discord kullanım kolaylığının yanı sıra pek çok avantaj da sunuyor.

Sadece sesli iletişim aracı olarak değil mesajlaşma aracı olarak da discord tercih edebilirsiniz.

Discord nasıl kurulur?

Kullanmakta olduğunuz cihazınızdan discord u indirin.

Ardından programı kurmalı ve mikrofon ve kulaklık gibi istenilen ayarlamaları yapmalısınız.

Kendi sunucunuzu oluşturmalı ya da mevcut olan bir sunucuyu da bulabilirsiniz.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra uygulama içerisinde arkadaşlarınızı davet ederek discord uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Discord uygulamasının avantajları nelerdir?

İletişim aracı olarak tercih edebileceğiniz pek çok uygulama bulunmaktadır. Ancak son yıllarda kullanım kolaylığı ve sizlere çevrimiçi iletişim konusunda sağladığı diğer avantajlar ile discord en çok tercih edilen uygulamalar listesinde üst sıralarda yerini korumaktadır.

Peki discord uygulamasının avantajları ve artıları neler?

Ara yüz olarak kolay kullanılabilir bir sisteme sahip olmasından dolayı da sizlere kullanım kolaylığı sunmaktadır.

Çevrimiçi iletişimlerinizde herhangi bir kopma veya takılma gibi sorun yaşamazsınız ve kesinlikle uygulama içerisinde bir performans düşüklüğü ile karşılamazsınız.

Uygulamanın hiç şüphesiz en ilgi çekici özelliği ise aynı ilgi alanına sahip olan kullanıcıların ortak bir kanalda buluşmasına aracılık etmesidir.

Tamamen diğer iletişim araçlarında olmasını istediğiniz tüm özellikleri bir araya getirmesi kullanıcılar için en önemli özellik.

Kendi kurmuş olduğunuz sunucuda çevrimiçi iken diğer sunuculardaki kişilere de rol atayabiliyorsunuz.bu özellik de diğer uygualamlarda olmayan ve discoru ön plana ıkartan en önemli özlelik olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...