Drone Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve olanakların artmasıyla birlikte her geçen gün bir başka teknoloji harikasıyla karşılaşmaktayız. Bunlardan biri de drone olarak bilinen uzaktan kumandalı uçan video kayıt cihazıdır. Drone teknolojisi ilk çıktığında, güvenlik güçleri tarafından bir ihtiyaç olarak görülmüştür. Ancak şimdilerde neredeyse ihtiyaçtan ziyade bir eğlence, oyun aracı olarak kullanılmaktadır.

Drone Cihazı Nasıl Kullanılır?

 Piyasada çok fazla çeşide sahip olmak üzere birçok drone türü vardır. Siz bir drone cihazını daha etkili ve fonksiyonel kullanabilmek için öncelikle hangi amaç için kullanacağınızı biliyor ve bunun kararını vermiş olmanız gerekmektedir. Çünkü drone cihazının fiyat aralığının çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu söylemek gerekiyor. Bu bakımdan takdir edersiniz ki herkes de aynı alım gücüne sahip değildir.

Daha sonra orta segment standart bir drone cihazı aldığınızı varsayalım. Drone cihazı kullanımı öncesine, ilk kutu açılımını yaptıktan sonra, uzaktan kumanda ile cihaz arasında sinyal eşitleme işlemi yapmak zorundasınız. Bunu neden yapmalısınız? Çünkü uzaktan kumandadan vereceğiniz komutun, drone cihazı tarafından doğru algılanıp algılanmadığını kontrol etmelisiniz ki daha sonra bir aksilik söz konusu olmasın. Bu sinyal eşitleme, kalibrasyon işlemi de bittikten sonra ilk uçuşu yapabilirsiniz.

Drone Cihazları Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

Drone cihazları, askeriye de ve emniyet teşkilatında güvenlik kalitesini arttırmak için hala daha kullanılmaktadır. Gözetleme yapılmak istenilen alan, güvenlik güçleri tarafından drone cihazı yardımıyla kolay ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Bunun yanı sıra düğünlerde fotoğrafçılığın yanı sıra drone sayesinde bir video kolaj yapılması mümkün. Manzara çekimlerinde de havadan kayıt almak için en çok tercih edilesi yöntem de drone cihazlarıdır. Film ve müzik setlerinde yine ihtiyaç duyulduğu takdirde drone cihazlarının kullanıldığı görülmüştür. Sadece havadan çekim değil yere daha yakın drone uçurarak gopro kameralar gibi ihtiyaç duyulan çekimi yapmak mümkün.

Drone Uçurmanın Riskleri Nelerdir?

 Drone uçurmak ve havadan dilediğince kayıt almak elbette bir noktada güvenlik zafiyeti doğuruyor. Drone cihazını güvenlik güçleri ve kolluk kuvvetlerinin kullanabileceği gibi yine emniyet birimlerine karşı art niyetli bir kullanım söz konusu olabilmekte. Bunun yanı sıra sabotaj niyetinin yanında normal bir drone kullanımıyla bile özel hayatın gizliliğini ihlal etmiş olabilirsiniz.

Tüm bu tehlikelere karşı kişisel olarak drone uçurmak elbette yasaklanmamıştır. Ancak şehir içinde özellikle kamusal alanlarda emniyet teşkilatından gerekli izinler alınmadan drone cihazınızı uçurursanız, çok yüksek ihtimal drone cihazınız, sinyal kesici yardımı ile düşürülecektir. Tabi karşılığında idari para cezası gibi cezalar da almanız söz konusu olabilir. Bu bakımdan drone uçurmak gerekli izinlere tabi olmaktadır.

 

 

 

 

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...