Photoshop Yerine Kullanılabilecek Fotoğraf Düzenleme Araçları

Hemen hepimiz biliyoruz ki Adobe Photoshop, fotoğraf düzenleme araçlarının kralı olarak bilinmektedir. Fakat Adobe Photoshop programını kullanabilmek için hem profesyonel hem de belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Fotoğraf düzenleme işlemleriniz için eğer mutlaka bir program kullanmak istiyorsanız Photoshop Yerine Kullanılabilecek Fotoğraf Düzenleme Araçları tercihinde bulunabilirsiniz.

Biz sizlere Pixlr, PicMonkey, SumoPaint ve diğer popüler fotoğraf düzenleme araçlarından bahsetmiyoruz. Bahsedeceğimiz şeyler daha küçük çaplı fotoğraf düzenleme araçları olmaktadır. Yani bu uygulamaları hemen hemen herkes kullanabilmektedir.

Photopea

Photopea aracını kullandıktan sonra Pixlr, SumoPaint ve daha nice uygulamayı kullanmak istemeyeceksiniz. Çünkü bu uygulamayı bir kez kullandığınız takdirde başka uygulamayı kullanmak istemeyeceksiniz. Photopea, Photoshop’a en yakın deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır.

Photoshop’a oldukça benzer bir arayüze sahip olan bu uygulama sayesinde alışma sürecinde pek zorluk yaşamayacaksınız. Herhangi bir özelliği nasıl kullanacağınızı öğrenebileceğinize dair detaylı ipuçları karşınıza çıkacaktır. Tüm işlemlerinizi çevrimdışı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Mara Photoshop

Son derece muhteşem ve basit bir fotoğraf düzenleme aracı olan Mara Photoshop piyasaya sürüldüğü ilk günden beri insanların dikkatini çekmeye devam etmektedir. Bir görseli düzenlemek için kullanabileceğiniz bir sürü ücretsiz filtre ve aracı kolaylıkla kullanabileceksiniz.

Remove BG

Herhangi bir fotoğrafın arka planını tek bir dokunuşla düzeltebileceksiniz. Fotoğrafın arka planını yok etmeye başlamak için tek yapmanız gereken şey fotoğrafı uygulama üzerine yüklemektir. Arka planı kaldırılan fotoğrafın arka planına istediğiniz bir görseli ekleyebilirsiniz. Görsel eklemek için Remove BG de bulunan ücretsiz görsellerden birini ekleyebilirsiniz.

Image Toolbox

Photoshop ile bazı görüntüleri en hızlı şekilde yeniden boyutlandırabilirsiniz. Image Toolbox da tam manasıyla bunu yapmanıza imkan sağlayacaktır. Çevrimiçi bir şekilde fotoğrafları yeniden boyutlandırmak için Toolbox’u kontrol edebileceksiniz. Yeniden boyutlandırılan fotoğrafı isteğinize bağlı olarak JPEG ya da PNG olarak kaydedebilme şansına sahipsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...