SEO Ajansı Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Madde

İnternetin tüm hayatımızı ele geçirdiği şu günlerde internette var olmak her şeyden önemli hale gelmiştir. Bu noktada, herhangi bir işletmenin veya markanın Google arama sonuçlarında ilk sırada olması hayati değer taşımaktadır. Rekabet halinde olduğu firma ve markalara göre internette daha ön planda olmak; bir firma veya markanın daha çok ziyaretçisinin olmasını sağlayacaktır. İnternet sitesi daha çok kişi tarafından ziyaret edilen markanın veya kuruluşun ürün ve hizmet satışlarının artacağını tahmin etmek çok zor değil! Peki, Google arama sonuçlarında ilk sırada olmak için ne yapmalı?

SEO; Search Engine Optimizion açılımına sahiptir. Bir başka deyişle, arama motoru optimizasyonu olarak bilinmektedir. SEO sayesinde internet sitesi optimize edilmektedir. Bu optimizasyon sayesinde arama motorlarının arama sonuçlarında üst sıralarda görüntülenmeye değecek bir web site ortaya çıkmaktadır. Ancak, SEO’nun yalnızca bir kere yapılıp biten bir şey olmadığını ifade etmeliyiz. SEO; bir süreçtir. Bu noktada, bu işi en iyi şekilde yapabilecek bir SEO ajansı ile çalışmak gerekir.

SEO ajansı seçilirken dikkat edilmesi gereken 10 madde hakkında bilgi vermeden evvel sizleri Bilgesem Dijital Pazarlama Çözümleri ile tanıştırmak istiyorum! SEO başta olmak üzere Google ADS reklamları, sosyal medya reklamları, online itibar yönetimi, video marketing gibi konularda gönül rahatlığıyla Bilgesem’den hizmet alabilirsiniz. Bilgesem; bugüne kadar sayısız yerli ve yabancı firma ile çalışan firmanın referanslarına göz atabilirsiniz.

SEO Ajansı Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

SEO ajansı seçmek son derece önemli! Bu sayede, firmanızın arama motorlarındaki görünürlüğünü arttırma şansına sahip olabilirsiniz. Ayrıca, daha etkili bir SEO performansı için kaliteli bir SEO ajansı ile çalışmanız gerekir. Ancak, piyasada bu işi yaptığını iddia eden onlarca SEO ajansı vardır. Aralarından deneyimsiz olanları tercih ettiğiniz takdirde vermiş olduğunuz tüm maddi ve manevi emekler boşa gidecektir. Bu noktada, dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor!

  • Her şeyden önce, SEO ajansının ne kadar deneyimli olduğunu muhakkak öğrenmelisiniz. Geçmiş tecrübe ve deneyimleri sayesinde firmanın kalitesi hakkında net fikir edinebilirsiniz. Firmanın referanslarını kesinlikle incelemelisiniz. Hangi firmalara SEO hizmeti verdiklerini ve bu hizmetin neticesinde alınan sonuçları dikkatli bir şekilde incelemeniz şart! Bunun yanı sıra, verilen SEO hizmetinin ardından söz konusu sitedeki trafiğin ne derece arttığını da muhakkak görmelisiniz.
  • Bir sonraki aşamada işlerin ne kadarının ajans içerisinde yapılacağını öğrenmeniz gerekir. Çünkü, bazı SEO ajansları, bazı işleri yaptırmak adına farklı ajanslardan destek isteyebilirler. Bir başka deyişle, kendilerinin yapması gereken bir işi başka bir firmaya yaptırabilirler. Sonuç olarak, size söylenenin dışında farklı bir firmaya iş yaptıran ve bundan hiçbir şekilde bahsetmeyen SEO ajanslarından uzak durmalısınız.
  • SEO ajansı seçiminde bir diğer önemli husus ise yaptıkları işten ne kadar sürede verim alınacağı noktasında olmaktadır. Ancak, SEO ajanslarının bu soruya net bir cevap vermesi genellikle mümkün olmaz. Çünkü, Google, istediği bir zamanda algoritmaları değiştirebilir. Bu noktada, güvenilir bir firma arayışında olanların bilhassa bu işten birkaç gün içerisinde sonuç alınacağını iddia eden SEO ajanslarından uzak durması gerekir. SEO çalışmaları uzun vadelidir. Başarılı olması için belirli bir zamana ihtiyaç duyulmaktadır.
  • SEO işlemlerinin başarılı olmasını sağlayan etmenlerden birisi de hiç şüphesiz anahtar kelime seçimidir. Bu noktada, SEO ajansının anahtar kelime seçiminde hangi stratejiyi izlediği son derece önemlidir. Ajansın her şeyden önce siteyi incelemesi ve sitedeki eksiklikleri tespit etmesi gerekir. Ayrıca, rakip analizleri de yapılarak sektörün genel durumuna bakılmalıdır. Bir başka deyişle, SEO ajansının her bir site için farklı bir strateji hazırlaması gerekir.
  • SEO ajansının SEO dışında hangi hizmetleri verdiği de son derece önemlidir. Çünkü, bazı firmalar, dijital pazarlamanın diğer kollarında da hizmet vermektedir. Bu noktada, birden çok alanda hizmet sunan firmaları tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır. Bu sayede, tüm dijital pazarlama çalışmalarınızın tek bir ajans tarafından yapılması ile işlerinizin bölünmesinin önüne geçilecektir.
  • SEO çalışmalarının ne kadar verimli olduğuna dair birtakım verilerin SEO ajansı tarafından sunulması şarttır. Bu noktada, seçmiş olduğunuz ajansın raporlama ve veri paylaşım süreçlerini bilmelisiniz. Yapılan çalışmanın sonuçlarının raporlanarak analiz edilmesi gerekir. Kısa aralıklarla raporlama yapan SEO ajanslarının sizin için son derece doğru bir tercih olacağını ifade etmeliyiz. Hiçbir şekilde rapor ve veri paylaşmayan firmalardan ise uzak durmalısınız.
  • SEO ajansı seçiminde maliyet de önem taşımaktadır. Ancak, yalnızca ucuz hizmet sunduğu için kalitesiz firmaları seçmekten kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü, hayatın her alanında olduğu gibi SEO çalışmalarında da ucuz hizmetler sunan ajansların yapmış olduğu işten herhangi bir hayır göremezsiniz. Ucuz bir hizmet almak yerine hem kaliteli hem de ekonomik bir ajansı seçmeniz doğru bir karar olacaktır. Seo fiyatları hizmet kalitesiyle birebir paraleldir.
  • SEO ajansları arasında ciddi bir rekabet olduğu için birçok ajans; rekabette öne geçmek adına imkansız vaatlerde bulunmaktadır. Bilhassa kısa sürede arama sonuçlarında birinci çıkma garantisi sunan ajanslardan uzak durmalısınız. Birinci çıkmak adına yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların hangi sıklıkta yapıldığı son derece önemlidir. Buna ek olarak, Google, arama sonuçlarına yön verirken farklı kriterleri de dikkate almaktadır. Bu yüzden, sizi kısa sürede Google arama sonuçlarında ilk sıraya taşıyacağını iddia eden ajanslardan uzak durmalısınız. Çünkü, yaptıkları şey sizi kandırmaktan ibarettir.
  • SEO ajansının iletişime ne kadar önem verdiği de dikkat edilmesi gereken farklı bir husustur. SEO pazarlama kampanyasının en önemli aşamalarından birisi de düzenli iletişim olmaktadır. Bu noktada, markanız için hangi çalışmaların yapıldığını bilmelisiniz. Ayrıca, SEO ajansının da sizin ihtiyaçlarınıza göre çalışmalarını şekillendirmesi gerekmektedir. Bir başka deyişle, SEO ajansı ile marka arasında etkin bir iletişim ve işbirliği olmak zorundadır.
  • Son olarak, SEO ajansının beklentileri en iyi şekilde anlaması gerektiğini ifade etmeliyiz. Daha önce de söylediğimiz gibi hiçbir SEO ajansı; herhangi bir web sitesinin kısa sürede Google arama sonuçlarında ilk sıraya yerleşmesini garanti edemez. Bu noktada, gerçekleşmesi muhtemel hedefler üzerinde uzlaşmak gerekir. Hem markanın hem de SEO ajansının aynı sonuçlara odaklanması şarttır.

Sonuç olarak, yukarıdaki hususlar, SEO ajansı seçiminde dikkat edilmesi gereken kritik noktaları ifade etmektedir. Bunun yanı sıra, tüm işleri SEO ajansına bırakmak mantıklı olabilir. Ancak, işlerin daha kısa sürede bitmesi ve verimli olması adına markanın ajans ile işbirliği içerisinde olması şarttır. Bir başka deyişle, markanın da SEO ajansına nasıl yardımcı olabileceği noktasında bilgi sahibi olması gerekir. Kısaca özetlemek gerekirse, hem marka hem de SEO ajansı karşılıklı olarak beklentilerini netleştirmelidir.

Bilgesem; yukarıda bahsettiğimiz ve bir SEO ajansında olması gereken tüm hususlara sahiptir. Müşterisiyle en iyi şekilde iletişim kuran, onun beklentilerini öğrenen ve bu süreçte müşterisine gerekli olan tüm bilgilendirmeleri yapan bir ajanstır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...