Tesla, Araç İçinde Çocukların Unutulmasını Engelleyecek!

Son birkaç yılda geliştirdiği teknolojik araçlarla adından sıkça söz ettiren Elon Musk’a ait olan şirket, tüm dünyada sık sık karşılaşılan araç içerisinde çocuk ve evcil hayvan unutulması sorununu tarihe gömüyor. Şirket bu durumları önleyecek olan teknolojiyi geliştirmiş durumda.

Bilindiği üzere ulaşımı kolaylaştıran araçlara günümüzde sahip olmayan neredeyse kalmadı. Fakat bazı sorunları da peşinden getiren araçlar bazen çok can sıkıcı olabilmekte. Bir anlık dalgınlıkla araç içerisinde kilitli unutulan çocuklar ya da evcil hayvanlar da bu sorunlardan biri. Sıkça karşılaşılan bu sorunlarda maalesef havasızlık ve sıcak ya da soğuk gibi iklim koşullarında araç içerisinde kilitli kalan çocuk ya da hayvanlar yaşamını yitirebilmektedir.

Amerikan menşeli Tesla elektrikli araç şirketi de araç sahiplerinin bu sorununa çözüm olan teknolojiyi geliştirmiş durumda. Özel olarak geliştirilen bu teknoloji sayesinde araç içlerine sensörler yerleştirilecek ve bu sensörlerde araç sahibinin araç içerisinde çocuk ya da evcil hayvan unutmasını engelleyecek.

Bu sensöre sahip araçlar ise 2025 yılından itibaren üretilerek satışa sunulacak. Araç içinde kullanılacak olan araç içerisinde çocuk ve evcil hayvan unutulması sensörü ise gayet basit bir mantıkla çalışacak. Sensör, araçta unutulan çocuk ya da evcil hayvanları hareketlerinden, seslerinden algılayarak araç sahibini araçtan uzaklaşmadan uyaracak.

Sensör Başka Özelliklere De Sahip

Sadece unutulan çocuk ya da evcil hayvanları algılayarak araç sahibine uyarı vermekle kalmayan sensör, araç için ekstra güvenlik önlemi de olacak. Bu özelliğiyle aracın hırsızlar tarafından çalınmasını da engelleyecek. Araç hırsızlar tarafından çalınmak istenildiğinde sensör araç sahibine hemen bilgi verecek.

Araç içerisinde çocuk ve evcil hayvan unutulması sensörü şimdilik sadece Tesla üretimi elektrikli araçlarda yer alacak olsa da bu sensörün tüm yeni nesil araçlarda yer alması da sağlanacak.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...