Wi-Fi den Daha Hızlı Li-Fi Teknolojisi Nedir?

Li-Fi teknolojisine sahip bir telefon mu? O da ne dediğinizi duyar gibiyim. Oppo’nun çığır açan teknolojisi yeni bir patentle birleşti. Wi-Fi den Daha Hızlı Li-Fi Teknolojisi Nedir? 

2020 yılında karşımıza çıkan 5G Teknolojisi, artık akıllı telefonlar için bir norm halinde. Üst düzey cihazların çoğu ve orta sınıf telefonların hemen hepsi bu yeni nesil iletişim teknolojisini kullanmaktadır.

Fakat insanlar artık veri tüketimi için Wi-Fi ağına 5G ya da 4G den daha fazla güvenmektedir. Yeni nesil Wi-Fi 6 artık amiral gemisi akıllı telefonlara dahil edildiğinden bu durum daha çok ön plana çıkmaktadır.

LetsGoDigital tarafından yayımlanan rapora göre Oppo, Wi-Fi’den çok daha hızlı olan Li-Fi teknolojisini destekleyen yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor gibi gözüküyor. Li-Fi teknolojisi, Wi-Fi’ye alternatif olarak yıllardır geliştirilmekte ve Wi-Fi den çok daha hızlıdır.

Li-Fi Nedir?

Wi-Fi gibi frekansını radyo dalgalarından almayan Li-Fi teknolojisi ışığı bir LED Lambadan dolayısıyla da Light Fidelity’den ödünç almaktadır. Bu teknoloji de Wi-Fi’ye göre süper çalışmaktadır.

Li-Fi Teknolojili Bir Telefon!

Oppo serisi şuanda Li-Fi destekli yeni bir telefonun patantini aldı bile. Patent tam ekran bir tasarıma ve dar çerçevelere sahip olan telefonu göstermekte. Görünümünde ön kamera bulunmasa da bu da ön kamera sensörü için açılır mekanizmaya sahip olduğu anlamına gelmekte.

Ayrıca Li-Fi sensörü için olası yerleşim yerlerini gösterdiği söylenmekte. Mesela sensör, telefonun arka tarafındaki kamera modülünün hemen yanında veya telefonun üst kenarında yer almakta.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...