WhatsApp’da Kaybolan Mesajlar Özelliği Geliyor

Whatsapp’a her geçen gün gelen yeni özelliklerle beraber tanıtımlarda arkasından yapılıyor. Whatsapp, yeni yaptığı tanıtımında ise yepyeni bir özelliği tanıtacak: Mesajlarda kaybolması özelliği.

WhatsApp yeni özelliği ile yakın zamanda karşımıza geliyor. Sahibi Facebook olduğu Whatsapp içeriğinde artık kaybolan mesaj özelliği geliyor. Bu özellik nedir? Whatsapp kaybolan mesaj özelliği nasıl kullanılır? Yakın zamanda merak edilen konu haline geldi. Mesajlaşmalarınızı artık geriye sayım şekilde, gün sayısı belirlenerek otomatik sildirebiliyor olacaksınız. Bu sayede birkaç gün görüşme yaptığınız kişilerle sonrasında otomatik mesajınızın silinmesini isteyebilir ve bununla beraber tüm sıfırlama işlemlerinizi yaptırmış olabilirsiniz.

WhatsApp Kaybolan Mesaj Özelliği Kullanımı

WhatsApp konuşmalarınızı artık 7 gün sonunda otomatik kaybolacaktır. Bu özellik, WhatsApp tarafından yeni gelen bir özellik olmasıyla beraber hem iOS hem de Android telefonlara yakın zamanda gelecek güncellemeyle beraber devreye alınacaktır. Bireysel WhatsApp kullanan kişiler, sohbetlerini yaparken her iki tarafta da bu özelliği etkinleştirdiklerinde direkt olarak özellik aktif olacak ve kullanılır olacaktır.

Eğer Whatsapp’ta grup görüşmesi yapılıyorsa ne olacak? diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu tip durumlarda da, WhatsApp kaybolan mesaj özelliği aktif edilebilir. Burada grup yöneticisi kimse, direkt olarak kaybolan mesaj özelliğini aktif edebilir ve bu sayede basit bir şekilde yapılan mesajlaşmalar, 7 günün sonunda otomatik olarak kaybolabilir.

Kaybolan mesajlar özelliği açık olan görüşmelerinizde artık mesajlarınız otomatik şekilde 7 günün sonunda kaybolacaktır. İçeriğinde eğer fotoğraf, video paylaşımı da yaptıysanız bu her iki tarafta da kaybolacak olup bu yeni özellik ile birlikte kullanıcılar, bireysel şekilde mesajlaşmalarının 7 gün sonunda iki taraftan da silinmesi yok olmasını istiyorlarsa başaracaklardır.

Bu yeni özellik aktifken, isterseniz ekran görüntüsü alabilir ya da mesajları otomatik olarak silmeden önce bir yere kopyalayabilirsiniz. Bu yönde size izin veren WhatsApp, 7 gün sonunda otomatik silinecek mesajların güvenliği açısından isterseniz kopyalamanıza da izin veriyor.

Şu anda tüm cihazlarda aktif değil ve WhatsApp, bu özelliği kademeli şekilde kullanıcılara açıyor. Kısa zamanda tüm kullanıcılarda bu özellik aktif edilirken, kaybolan mesaj özelliğini açarak siz de etkinleştirebilir ve kullanabilirsiniz. WhatsApp sohbet ekranında sağ üst köşede yer alacak olan pencereden bu özelliği açabilecek ve siz de kaybolan mesaj özelliği ile etkin bir kullanım sağlayabileceksiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...