Zoom’da Yeni Gelecek Özellikler Nelerdir?

Görüntülü görüşme yapılabilen bir platform olarak ön plana olan Zoom, pandemi süresi boyunca dünyada hem iş hem de sosyal alanlarla ilgili kullanımı en yoğun olan uygulamalardan biri oldu. İnternet üzerinden geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Zoomtopia 2020 etkinliği ile beraber yeni eklenecek olan özellikler neler olacak, tüm detaylarıyla beraber sunuldu.

OnZoom Geliyor, OnZoom Nedir?

Yepyeni bir online etkinlik olan bu platform içerisinde ücretli, ücretsiz ya da bağış toplama etkinliklerinin yer alacağı şekilde bir platform yapısı olan OnZoom, işlerini bir yandan büyütmek isteyen bir yandan da yeni kitleye erişim noktasında bu şekilde etkileşimle sunacak şekilde yapı kurdurmaya izin veriyor. Zoom kullanıcıları, bilet hediyelerinden tutunda markaların takip edebilecekleri katılım alanlarına kadar yepyeni bir platform olarak geliyor. ABD’de testlere yeni başlayan bu uygulama, yakın zamanda da tüm dünyada etkin olması bekleniyor.

E2EE ile Uçtan Uca Şifreleme

Ücretli veya ücretsiz kullanıcı olsanız da fark etmeyecek şekilde bu teknik özelliği herkes kullanacaktır. Birebir görüşmelerden grup veya kullanıcı sayısına göre görüşmelerde, yönetici tarafından toplantı sürelerine göre etkinlikleri kapatabilecektir. Bu sayede Zoom E2EE özelliği ile Zoom uygulama üzerinden toplantıda katılanlar arasında iletişim, kullanıcı bazlı görüşmeler ya da kriptografik anahtarlarla beraber şifreleme yapabilecektir. E2EE ile artık Zoom içinde üçüncü bir kimse tarafından özel şifrelenmiş görüşme erişimi yapılamayacaktır.

Zapps Geliyor

Zapps ile beraber toplantılarınızda ne kadar iyi bir verimlilik alınabilir konusu ele alınarak, 25 partner tarafından yapılan işlemler ile beraber artık daha hızlı esnek bir yapı çerçevesinde dosya barındırma, dosya sunma, toplantı öncesi ve sonrasında iş akışlarına dair uygulamalar sunma gibi konularda oldukça başarılı bir bilgi verme konusundan faydalanabileceksiniz.

Özelleştirilebilir Yazılım Geliştirme Paketleri

En önemlilerinden biri de Zoom ile artık geliştiricilerin tamamı, şirketleri ile ilgili video tabanlı uygulama olarak Zoom kullanarak, özel bir ara yüz giydirip özelleştirebileceklerdir. Bu durumda yazılım geliştirme paketleriyle beraber birleştirip olabildiğince yüksek kalitede, en iyi ses ve mesajlaşma özellikleriyle beraber detaylı bir özelleştirme yapılabilir olacaktır. Özelliklerin birçoğunu da etkinlikte paylaşan Zoom, önümüzdeki haftalar içerisinde testlerini tamamlayıp her birini sunmaya hazırlanıyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...