Kurulum Gerektirmeyen En İyi Uygulamalar

Bilgisayara program kurma serüveni içerisinden çoğu zaman indirme, kurma ve sonrasında silme gibi süreçler bulunur. Ancak çoğu zaman kurulum yapma aşamaları insanlara hem uğraştırıcı hem de zor gelir. Hal böyle olunca kurulum gerektirmeyen, hızlıca taşınabilir ya da portatif uygulamalar araştırarak siz de en iyi uygulamalar ile hızlıca bu programları her yerde çalıştırabilir olabilirsiniz.

Bir türlü flash bellek üzerinden programları çalıştırabileceğiniz, taşınabilir uygulamalar ile beraber kurulum dahi gerektirmeden hızlıca işlemleri yapabilirsiniz. Taşınabilir uygulamalar yüklenme gerektirmeyen uygulamalar olurken günümüzde programı indirmek ve açmak yeterlidir. Ek olarak bir işlem gerekmez. Peki Windows bilgisayar üzerinde kurulum gerektirmeyen en iyi taşınabilir uygulama listesi nedir, beraber bakalım:

Fotoğraflarınızı Düzenleyin: GIMP

Ücretsiz olarak Photoshop kullanılacaksa direkt olarak GIMP programını değerlendirebilirsiniz. Photoshop özelliklerinin birçoğu bu uygulama üzerinde bulunmakta ve değerlendirebilirsiniz. İstediğiniz gibi kullanabilir ve sorunsuz şekilde tüm düzenlemelerde destek alabilirsiniz.

Oyununuz Brutal Chess Hazır!

Bilgisayarda bazen mola vermek istediğinizde, oyun oynayacağınız zamanlarda Brutal Chess oyununu değerlendirebilirsiniz. Bu oyun bir satranç oyunu olup oynamayı seviyorsanız eğer keyifli bir zaman geçirme noktasında flash bellek yükleyip bunun üzerinden çalıştırabilirsiniz.

Her Yerde Kullanılabilir Not Tutma Programı: PNotes 

Ekran seçenekleriyle, dış görünümüyle gerçekten her Windows bilgisayarda rahat şekilde kullanabileceğiniz PNotes, günümüzde en iyi not almaya dayalı rahat bir programdır. Bu program ile beraber istediğiniz şekilde USB Flash Bellek üzerinden kullanım yapabilir, taşınabilir şekilde kullanırsınız. Sabit diskinize eklediğiniz gibi kopyala yapıştır ile de herhangi bir yere yeniden taşıyabilirsiniz.

Son derece basit bir şekilde kullanım imkanı bulunan bu programda dilediğiniz her zaman herhangi bir bilgisayarda kullandıktan sonra, flash bellek içinde yüklüyse cihazı bilgisayardan çıkardığınız gibi kişisel verilerinizi yabancı bilgisayardan gizlemiş olabilirsiniz.

Sohbet Programı: Telegram 

Whatsapp’a rakip olan, popülerliği her geçen gün artan uygulamalardan biri de Telegram’dır. Bu uygulama ile beraber bağımsız bir mesajlaşma aracı şekilde kullanabilir ve mobil cihazlarınızda SMS uygulamasıyla beraber en iyi şekilde kullanım sağlarsınız. Bu uygulamada açık kaynak var ancak mesajlaşmalar şifreli şekilde gerçekleşir.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...