bilgisayar özelliklerine, nasıl bakılır

Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır?

Hayatımızda önemli yer edinmeyi başaran bilgisayarlarımızın özellikleri, program gereksinimlerini karşılaması adına oldukça önemlidir. Peki, bilgisayar özelliklerine nasıl bakılır? Bilgisayarınızın kısayolundan bilgisayar ana ekranınızı (Bu Bilgisayar) açtıktan sonra, sağa tıklayarak özellikler kısmına gelin. Özellikler kısmında, bilgisayarınıza ait olan pek çok özelliği görebilirsiniz.

Bu özelliklerin haricinde, daha detaylı bilgisayar özellikleri öğrenme işlemi için bazı programlar bulunmaktadır. Bu programlar ile birlikte, bilgisayarınız üzerinden özelliklerin tamamının nasıl öğrenilebileceği konusu hakkında bilgi sahibi olmak için, okumaya devam etmeniz yeterli olacaktır.

Program Yardımı ile Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır?

Çeşitli programlar sayesinde, bilgisayarlarımızın özelliklerini kolayca öğrenebiliriz. Bu alt başlığımızda sizlere en çok tercih edilen bilgisayar özellikleri öğrenme programını ve bunu nasıl kullanabileceğinizi anlatacağız.

Programımızın adı CPU-Z. CPU-Z bilgisayarınızın tüm özelliklerini öğrenmenize yardımcı olacak bir programdır. Programın yüklenişi ve kullanılması da oldukça basittir.

  • Programı yüklemek için CPU-Z’nin, üretici sahibi olan firmanın sitesine buradan giriyoruz(https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html).
  • Siteye girdikten sonra, sol tarafta klasik CPU-Z sürümleri yer alırken sağ tarafta ise özel CPU-Z versiyonları yer alıyor. Kendimize hitap eden versiyonu seçip, indirme işlemine başlıyoruz.
  • CPU-Z düşük boyuta sahip bir program olduğu için, saniyeler içerisinde indirme işlemi tamamlanacaktır.
  • Oldukça basit bir kurulum arayüzüne sahip olan CPU-Z’yi kolaylıkla kurabilirsiniz.
  • Programı kurduktan sonra, masaüstünde yer alan program kısayoluna tıklıyoruz.
  • CPU-Z’yi ilk çalıştırmanızda, oldukça kısa sürecek dosya indirimi ve güncelleme işlemi yaptıktan sonra, programın arayüzüne ulaşabilirsiniz.
  • Program arayüzü içerisinde açılan ilk ekran olan CPU’dan, işlemciniz ve işlemcinizin özelliklerini görebilirsiniz.
  • Aynı zamanda program içerisinden, RAM miktarınız, ekran kartı özellikleriniz, ana kart özellikleriniz, caches ve benzeri özellikleri de görmeniz mümkün.

Bilgisayar ekran kartı öğrenme için de kullanabileceğiniz CPU-Z, bilgisayarların özellikleri bulunurken en sık kullanılan programlar arasında yer almaktadır.

Bilgisayarınızın tüm teknik özelliklerine buradan bakabilirsiniz. Teknik özelliklere baktıktan sonra, bilgisayar driverlarınızın güncel olup olmadığını kontrol etmek daha kolay olacaktır. Bilgisayarınızın ekran kartı, ram, ssd marka ve modellerini öğrendikten sonra, oldukça kolay biçimde driver testi yapmanız mümkün olacaktır.

Programsız Bilgisayar Özellikleri Öğrenme

Bilgisayarlarımızın özelliklerini tam olarak öğrenmemiz için program kullanmamıza gerek yok. Her ne kadar kullandığımız programlar işlem hızı açısından oldukça iyi olsalar da, programsız bilgisayar özellikleri öğrenme de mümkün.

Özellikleri öğrenmek için ilk yöntemi sizlere metnimizin başında vermiştik. Bilgisayarım adlı konumun içerisinden sağa tıkladıktan sonra, özelliklere basarak pek çok özelliği öğrenebilirsiniz.

Geriye kalan özellikleri öğrenmek için ise arama çubuğuna cmd yazıp, karşımıza çıkan programı açmamız gerekiyor. Açılan pencereye dxdiag yazarak entere basmanız halinde, bilgisayarınızın hemen hemen tüm özelliklerini görebileceğiniz pencere karşınıza çıkacaktır.

Bilgisayar RAM öğrenme, ekran kartı bilgisi öğrenme, işlemci öğrenme gibi işlemlerinizi buradan halletmeniz de mümkündür.

Bilgisayarınızın tüm özelliklerine baktıktan sonra, bilgisayarınızın özelliklerine nazaran daha yavaş çalıştığını düşünüyorsanız, bilgisayar hızlandırma yazımızı ziyaret etmenizi sizlere tavsiye ediyoruz.

“Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır?” için 1 yorum

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...