Fotoğrafta Güzel Çıkmanın Püf Noktaları

Fotoğraflarda bir türlü güzel çıkamıyorum. Acaba fotojenik mi değilim? Vesikalık fotoğraflarım bile berbat çıkıyor. Ali ya da Ayşe benden daha mı güzel? Yoksa fotoğrafı çeken mi güzel? diye düşündüğünüzü biliyorum. Aslında fotoğraflarda güzel çıkmamanızın tek nedeni bunlar değil. Asıl önemli olan fotoğraf çektirmeyi bilmiyor olmanız. Uygun olan zamanı ve hangi kıyafetlerle fotoğraf çektirmeniz gerektiğini bildiğiniz takdirde fotoğraflarda güzel çıkabileceksiniz.

Fotoğraf çekilirken eskiden meşhur tabirimiz 333 demekti. 333 Diyerek dudak büzüştürmek yerine Money kelimesini resim çekilmeden önce kullandığınız takdirde gülümseyen bir yüz elde etmiş olacaksınız. Resim çekerken kendinizden emin bir şekilde durmanız sizin resimde daha güzel görünmenize sebep olacaktır.

1- Öğle Saatlerinde Çekmeyin

Öğle saatinde çekim yaptığınız takdirde gözlerinizin altı mor, yüzünüz ruh gibi gözükecektir. Bunun için sizi en iyi fotoğraflayacak zaman dilimi olan gün batımıdır. Böylelikle daha canlı ve daha genç bir görünüme sahip olacaksınız.

2- Kusurlarınızı Örtün

Suratınızda akne lekeleri ve sivilceler varsa kapatıcılar kullanarak bu sorunları ortadan kaldırın. Dudaklarınıza hafif bir ruj kullanın ve gözlerinize kalem çekin. Kesinlikle aşırı makyaj yapmayın.

3- Çekim Açısına Dikkat Edin

Boyunuzun yukarısında çekilen fotoğraflar sizi daha uzun ve zayıf gösterecekken, direk açılı ya da aşağıdan çekilen fotoğraflar sizi şişman ve kısa boylu gösterecektir. Doğrudan objektife bakmak sizi çirkin gösterebilir.

4- Kıyafet Seçimine Dikkat Edin

Unutmayın ki güneşten sonra diğer ışık kaynağınız giydiğiniz kıyafetlerin rengi olacaktır. Eğer esmerseniz canlı renkler tercih ediniz. Çok açık tene sahipseniz açık tonlu renklerden kaçının.

5- Mekana Dikkat Edin

Yeşilliğin bol olduğu, renklerin bir arada bulunduğu yerlerde çekilen fotoğraflar her daim daha güzel çıkacaktır. Mekanın enerjisi de sizin fotoğraflarda güzel çıkmanız üzerinde oldukça önemlidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...