Instagram Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

En büyük ve popüler sosyal medya platformlardan biri olan Instagram, son dönemlerde bazı problemleri de beraberinde getirmesiyle popülerleşiyor. Instagram’da arama yaptığınızda, başkalarının aramalarınızı görmesiyle ilgili durumlar yaşamamak için Instagram arama geçmişi silme işlemleri yaparak bir şekilde geçmişi silmek mi istiyorsunuz? Bunu yapabilmek için Instagram geçmişi silme rehberini size özel hazırladık.

Instagram Arama Geçmiş Silme İşlemleri

Arama bölümünde yer alan tüm hesapları silmek istediğinizde, arama geçmişini silmek yeterlidir. Bu konuda takip etmediğiniz fakat ara sıra baktığınız hesapları bir yere not ederek arama geçmişinden kaldırıldığında unutmamanız için faydalı olabilir.

Fakat arama geçmişi, sadece arama kısmında yer alan eski kayıtları siler. “Önerilenler” olarak bazı zamanlarda, sık sık baktığınız ve takip etmediğiniz hesaplar karşınıza çıkabilir. Böyle bir durum içerisinde eğer ilgili kişileri pek fazla aramazsanız, bir süre sonra onlarda gözükmemeye başlayacaktır.

Telefondan Instagram Arama Geçmişi Silme

Telefonda Instagram uygulaması üzerinden geçmiş silmek için yapacağınız adımları aşağıda sırayla anlatıyoruz:

Telefonda Instagram uygulamasında hesabınızın profil sayfasını açın. Burada sağ köşede yer alan hamburger menü, 3 çizgi menüye tıklayıp Ayarlar seçeneğine gelin.

Ayarlar menüsü üzerinden de Güvenlik menüsünü açarak, burada en alt kısımda bulunan “Arama geçmişini temizle” seçeneğiyle beraber işlemi tamamlayın.

https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2019/10/instagram-arama-gecmisi-silme-islemi.png

Tabi burada önceden arama yapılan hesapları görebiliyorsunuz. Silmek istediğinize tek tek çarpıya tıklayıp silebilir ya da üstteki tümünü temizle seçeneğiyle de tamamını silebilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram Geçmişi Silme

Eğer bilgisayardan arama geçmişini silme işlemi yapmak istiyorsanız, telefon kadar basit şekilde adımları takip edebilirsiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üstteki Profil işaretine tıklayıp devam ediniz.

Bu alanda profili düzenle seçeneğiyle devam edip, açılan sayfada kategoriler içerisinde de “Gizlilik ve Güvenlik” menüsü içerisine girin.

Giriş yaptığınız Gizlilik ve güvenlik menüsü içerisinde, “hesap verileri” başlığı altında yer alan “Hesap Verilerini Görüntüle” ile beraber çok fazla işlem yapacağınız seçenekleri göreceksiniz.

Bu seçenekler içerisinde “Hesap Hareketleri” altında yer alan Arama geçmişi menüsüne ait olan “Tümünü Gör” seçeneğiyle beraber arama geçmişini göreceğiniz ve işlem yapacağınız menüye ulaşabiliyorsunuz.

Burada arma geçmişini gör dedikten sonra da karşınıza Arama geçmişine dair “Arama Geçmişini Temizle” menüsü çıkar. Buradan temizleme işleminizi yapmak için ekranınıza emin misiniz? sorusu gelecektir.

“Evet eminim” seçeneğiyle beraber, geçmişi bilgisayar ile temizleme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...