instagramdan story indir

Instagram’ın Sunacağı Yeni Özellikleri Nelerdir?

Instagram, son dönemlerde birçok özelliği ön plana çıkartıyor olmasıyla beraber en popüler sosyal medya ağlarından biri olarak karşımızdadır. Yeni dizi özellikleriyle beraber kullanıcıları için çalışan Instagram’da yepyeni Reels için otomatik kaydırma ve grup hikayeler gibi özellikler yer alıyor.

Instagram, her geçen gün büyüyen ve popülerleşen bir sosyal medya platformu olurken günümüzde de çok yeni özellikleriyle beraber kullanıcılarına yepyeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bu noktada Instagram grup sohbetleriyle beraber artık içerisinde paylaşılacak Grup hikayelerine de yer veriyor. Artık Instagram üzerinden görebileceğimiz bu özellik, ilk olarak Alessandro Paluzzi adlı uygulama geliştiren kişi tarafından paylaşılarak duyuruldu. Ekran görüntüsünde yer alan aşağıdaki görüntüde siz de bu test aşamasında, grup hikayeleri olarak ilgili özelliği görüntüleyebilirsiniz.

Birden fazla Instagram’da grubunuz olabilir. Bu sayede çok iyi şekilde de gruplarınızı yönetebileceksiniz. Ayrıca kaç tane grubunuz olursa olsun, hikayelerinizi konumlandıracağınız, istediğiniz gruba göndereceğiniz gibi tek tek de paylaşabilirsiniz. Hikaye seçenekleri arasında yer alacak olan bu özellik sayesinde, hangi gruba ya da gruplara göndermek istiyorsanız seçim yapabilir ve gönderebilirsiniz.

Bir diğer taraftan Instagram, yepyeni özelliklerini sunmaya devam ederken bir diğer özellik ise doğrudan Instagram’da yakın zaman içerisinde kullanıcılar için suncağı Instagram Reels yeni özelliğiyle ilgilidir. Bu konuda yakın zamanda otomatik kaydırma özelliği sayesinde sürükleyerek en iyi şekilde kullanıcılarına sunacağı özellik ile beraber Instagram’da Hikayeler nasıl otomatik kaydırmaya dayalı ise, aynı şekilde Reels için de bu özellik gelmesi bekleniyor. Böylelikle kullanıcılar, basit şekilde videolarını Reels içerisinde yaparken aynı zamanda geçiş yapmak için tek tek uğraşmayacaklar.

Üçüncü olarak gelecek yenilik ise direkt mesaj ile ilgili oluyor. Ufak değişiklikler yapan Instagram, burada Instagram DM’leri için arkadaşlarınızla sohbet ederken paylaştığınız görseller, videolar dışında da GIF’leri de paylaşırken sabit olarak bu GIF’lerin sabit bir yerde olması çıkacaktır. Bu efekt ile beraber artık DM’de GIF gönderebilir olacaksınız. Son zamanlarda büyük atılımlarıyla beraber büyük etkileyici özellikleriyle karşımıza geçen Instagram, yepyeni kullanıcı deneyimleriyle beraber kullanıcılarına her zaman yeni özellikleri sunmaya devam ediyor. Bu noktada yakında Türkiye olmak üzere tüm dünyada bu özellikler aktif olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...