iPhone iCloud Aktivasyon – Etkinleştirme Kilidi Nasıl Kırılır?

iPhone aktivasyon ya da etkinleştirme kilidi, ikinci el herhangi bir iPhone alan kişilerin karşılaştıkları konuların en başında gelen sorunlardan biridir. iCloud çıkışı yapılmada iPhone’u silmek istediğinizde, etkinleştirme kilidiniz aktif kalır ve bu nedenle, kilidi kaldırmadığınızda da hiçbir şekilde iPhone’a ait AppStore vb. Apple kimliği girişi yapılamayacağı için indirme işlemlerinizi de yapamıyorsunuz. Bu noktada iPhone Apple kimliği ve parola girmek gerektiğinde satıcıyla irtibata geçemediğinizde, bu gibi konularla ilgili olarak iPhone aktivasyon kilidi açma gibi konuların arayışı önem kazanıyor.

iCloud iPhone’umu Bul Etkinleştirme Kilidi Nasıl Kırılır?

iPhone iCloud bypass – aktivasyon ekran kilidini atlama adındaki program, 3 adımda sizlere iCloud iPhone’u bul ya da aktivasyon kilidi kaldırma seçeneklerinde hızlıca yardımcı oluyor. Ancak bu adımlardan önce, telefonunuzda Jailbreak işlemi yapacağınızı, cihazla ilgili sıfırlama durumu gerçekleşirse eğer tekrardan fabrika ayarlarına döndüğünde, aktivasyon kilidi soracağını unutmayınız. Buna göre iPhone iCloud aktivasyon kilidi açma işlemleri şu şekilde gerçekleşir:

İlgili programı bilgisayara indirerek hemen kuruluma başlayın. Sizi karşılayacak ekran aşağıdaki gibidir, start butonuna tıklayın:

Telefonunuz bilgisayara USB kablosu ile bağlayınız:

Telefonu bağladıktan sonra program, iOS telefonunuz içerisine Jailbreak paketini yükler. Bu aşamada, paket yüklemesi tamamlandığında Start Jailbreak tuşuna tıklarsınız:

Ekranda yer alan yönergeler ile beraber cihazınızın DFU moduna alarak, Jailbreak işlemleriniz için birkaç dakika telefonunuza izin verin. Bu işlemler ortalama 1 – 10 dakika aralığında sürer ve tamamlanır. İşlemler bittiğinde, Next tuşuna basın ve devam edin.

Cihazın modeli, IMEI numarası, işletim sistem sürümüne kadar tüm bilgisayar ekranda yazar ve onaylayın. Daha sonra “Start Bypass” seçeneğine tıklayın:

Bu aşamada iPhone iCloud bypass programı artık ekran kilidi atlama işlemlerinizi başlatır. Pek uzun sürmeyecek bu işlemi kısa sürede tamamlar:

İşlem tamamlandı ekranı aşağıdaki gibi gelecektir. Bu işlem ile beraber yeni Apple ID ile iPhone şifrenizi ayarlayabilirsiniz:

iPhone Aktivasyon Kilidi Nasıl Çözülür?

iPhone etkinleştirme kilidinin olmasının en büyük nedeni, telefonlardaki veri güvenliğidir. Hiç beklenmedik anda telefonunuz, tanımadığınız insanların eline geçtiğinde, kaybolduğunda vb. durumlarda cihaza dair tüm verilerin güvenliği tutulması adına yapılmış bir artı özelliktir. Eğer iCloud girişi ve çıkışı yapılmadan aygıttaki verileri silmek isterseniz, bu sefer etkinleştirme kilidi aktif olur ve bu durumda kilidi çözmek gerekir. Aksi durumda telefonu pek kullanamamaktasınız.

Bunun için doğru Apple kimliği ve parola girilerek etkinleştirme kilidi kapatılmalı, bu sayede rahatlıkla iPhone telefonu tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz. Genelde ikinci el iPhone telefon alındığında ya da Apple kimliği şifresi unutulduğunda karşınıza çıkan durumlar, bu tip durumlar olmaktadır. Buna karşı iSalvor iPhone Activation Lock Removal adında program ile birlikte parola ya da Apple kimlik bilgileri gerekmeden iCloud aktivasyon kilidi açabilir, en iyi ve hızlı şekilde size yardımcı olabilir uygulamayı kullanabilirsiniz.

1 thought on “iPhone iCloud Aktivasyon – Etkinleştirme Kilidi Nasıl Kırılır?”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...