iOS’ta Uygulama Gizleme Yolu Nedir?

iPhone telefonlarda, iOS işletim sistemi kullanılırken bu telefonlarınızda uygulamalarda bazen gizleme yapmak istediğinizde bunu nasıl yapabilirsiniz? Buna özel bir rehber hazırladık sizlere ve siz de iOS telefonlarda uygulamaları dilediğiniz gibi gizleyebileceksiniz. iOS’ta uygulamalar nasıl gizlenir? Bilgisi sahibi olarak, akıllı telefonlarınızda gizlemek istediğiniz içerikleriniz ya da uygulamalarla ilgili neler yapılır hızlıca öğrenin.

Çocuklar başta olmak üzere kendi telefonunuza ait içerikleri bir başkasından gizlemek istediğinizde yapabileceğini birçok uygulama bulunur. Gizlemek istediğinizde ise meraklı olunan dışarıdaki gözlere ve meraklara karşı ek bir uygulama ya da özel bir program gerekmeden siz de gizleyebileceksiniz.

Bu menüye ulaşmak için Ayarlar > Ekran Süresi menüsü üzerinden devam ediniz. Burada İçerik ve Gizlilik Sınırlamaları seçeneğini açınız.

Bu menüde ekran görüntüsünde de görülebileceği gibi, “İçerik Sınırlama” seçeneğine tıklayıp açılan menüden direkt Uygulamalar menüsüne giriniz.

Eğer yüklenen uygulamaların tamamı için gizleme istiyorsanız, direkt olarak “uygulamalara izin verme” diyerek, tüm uygulamaları görünür halden kaldırabilirsiniz. Eğer belirli uygulamaları gizleme isteğiniz varsa, bunun için yaş sınırı getirebiliyorsunuz. Bu da ekran görüntüsündeki gibi 4, 9, 12, 17+ şeklinde yaş seçenekleridir.

Yaş Grubuna Göre Uygulama Sınırlama Nedir?

Yaşa göre uygulamalarda çeşitli sınırlamalar yapılır. Hangi uygulama, hangi yaş grubuna hitap ettiğine dair öğrenmek için direkt App Store uygulamasına giriş yaparak indirdiğiniz uygulamalarda yaş sınırlarını görebilirsiniz. Bazı uygulamalarda 4+ yazarken bazılarında 12+ olarak yaş sınırları görebilirsiniz.

App Store, yaş sınırı olarak tüm uygulamalarında zorunlu bilgi ekleme koyar. Siz de buna göre yaş sınırları konusunda, dilediğiniz gibi indirilen uygulamaları kontrol ederek ortak şekilde belirli yaş grubu ve üstü hitap eden şekilde olan uygulamaları engelleyerek, gizli bir şekilde bu uygulamaları kullanabilirsiniz. Çocuklarınıza herhangi bir sebepten dolayı zarar vereceğini düşündüğünüz zararlı içeriklere sahip uygulamalar olduğunu düşünürseniz, onları korumak için bu içeriklerden koruyabilirsiniz.

Zararlı olduğu düşünülen tüm uygulamalardan çocuklarınızı koruyacaksınız. Merak edilen gözlerden saklamak ya da zararlı içeriklerden korumak adına siz de doğru adımlar olan yukarıdaki uygulama adımlarıyla beraber dilediğiniz gibi uygulama gizleme gerçekleştirebilir olacaksınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...