Yöresel ürünler ile Antep Lezzetlerinin Farkına Varın

Büyük bir medeniyete sahip olan ülkemizin her köşesinde farklı yöntemler ile bir çok organik gıdalar üretilmekte ve kendisine özgü işlenmektedir. Yöresel başlığı altında onlarca ürün barınmakla beraber, hepsinin ortak noktası doğal oluşudur. Sanayiinin gelişmesiyle Fabrikasyon ürünlerin yaygınlaşması, son dönemde beslenme uzmanlarının odak noktası haline gelmiştir. Her gün televizyonlarda, radyolarda ve sosyal medya hesaplarında insanları bilinçlendirme görevini üstlenmişlerdir. Her fırsatta geleneksel yöntemlerle hazırlanan gıdaları tüketmeye teşvik etmektedirler. Bu sayede Gaziantep gibi yöresel ürünler alanında Dünyaya adını duyurmuş şehirlerden tonlarca ürün Türkiyenin dört bir yanına ulaştırılmaktadır. Ulaştırma ağının gelişmesi ile çok kısa bir sürede Organik ve Doğal ürünlere ulaşmak iyice kolaylaşmıştır. Bu kapsamda hizmet veren yöresel ürünler adlı internet sitesi, etkin ticari anlayışından ötürü yüzlerce kişinin gönlünde taht kurmayı başarmıştır. Zengin kategori çeşitleri arasında gezinmek bile sizlere çok keyifli vakit geçirme olanağı sağlayacaktır. Aynı zamanda istediğiniz ürünlerden online sipariş verme imkanına sahip olacaksınız.

Antep Yöresel Ürünler

Mezepotamya bölgesinde bulunmasından dolayı onlarca medeniyete ev sahipliği yapan bu bölgede sulama alanlarınında geniş olması, bu yörede kültür anlayışını en üst seviyeye çıkmasına olanak sağlamıştır. Her medeniyetten bilgi birikimi ve tecrübe sinen bu şehrin, ev yapımı salçaları, dolma kurutmalıkları (kurutulmuş sebze), salamura gıdaları, baharat ve pul biberleri oldukça meşhurdur. Antep fıstığı ise bu ilimizin en bilinen besinlerinden birisidir. Kullanım alanının yaygın olması ise talepleri en üste çıkarmıştır. Antep fıstığı İlk haliyle Taze Antep fıstığı olarak bilinmekte, kurutulunca ağaçaltı ve çekilerekte toz fıstık diye adlandırılmaktadır. En tercih edilen ise çerez kategorisinde yer alan kavrulmuş kabuklu halidir. İklimi ve toprağının zenginliğini fırsat bilen yöre halkı, her sene  milyonlarca ton sebze ve meyveyi işleyerek geçimlerini sağlamaktadır. Talebin sürekli artması, bu şehrimizin değerini her geçen gün dahada artırmaktadır. Sizlerde beslenmenize dikkat etmek ve birbirinden farklı lezzetleri tatmak isteyebilirsiniz. Uzmanlarında tavsiyelerini göz önünde bulundurarak aşağıdaki görseldeki her bütçeye uygun ürün çeşitleri içerisinden dilediğiniz miktarda ve adette online sipariş oluşturabilirsiniz.

En iyi Antep Yöresel Ürünleri Kapınızda Ev Yapımı Salça

Gaziantep denince herkesin aklına hemen fıstık geldiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Antep salçası diye kalıplaşmış bir tabir bile bulunmaktadır. Gaziantep salçasını farklı kılan sebeplerin en başında gelen, güneşte kurutularak yapılmasıdır. Bilmeyenler için açıklamak gerekirse salça, kaynatma yöntemi ilede yapılmaktadır. Güneşte kurutulmuş salça hem kalite bakımından hemde lezzet bakımından her şekilde daha üstündür. Güneşte kurutulmadan kaynatma ile yapılan yörelerde, nem ve iklimin etkisi bulunmaktadır. Nemli ortamda güneşte kurutmaya çalıştığınız salça kurumayacak hatta bozulma ile yüz yüze gelecektir. Gaziantep ilimizin iklimi ve güneşi alma açısı bile tamamen güneşte kurutulmuş salça yapmaya çok musaittir. Verimli topraklardan çıkan domates ve biberler, işlenerek domates salçası ve biber salçası haline getirilmektedir. Makineleşmenin tesiri altına girmeyen salçalar, genel olarak el ile yapılmaktadır. Çekilme aşamasında makinelerden yardım alınmasının haricinde tüm işlemler el ile yapılmaktadır. Organik köy salçasıda diyebileceğimiz Antep domates ve biber salçası, kendisini bilenler tarafından Gaziantep’ten sipariş edilmektedir.

Genel anlamda salça iki kısıma ayrılmaktadır. Birincisi biber salçası, ikincisi ise domates salçasıdır. Biber salçası ise kendi içerisinde acı-tatlı diye ikiye ayrılmaktadır. Bununla birlikte orta acı çeşitide bulunmaktadır. Bunu yapmak için acı ile tatlı biber salçasını eşit miktarda karıştırmak yeterli olmaktadır. Bunların dışında birde Karışık salçada yapılmaktadır. Acı ve tatlı biber salçası dışında tercihe bağlı olacak miktarda domates salçasıda karıştırılarak elde edilmektedir. Batı illerinde domates miktarı fazla tutulmakta, doğu illerinde ise biber sayısı daha fazla tutulmaktadır. Tercihe bağlı olarakta eşit miktarda koyulabilmektedir.

Sipariş Geçmek İçin : https://antepyoreselurunler.com/

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Scroll to Top
Share to...